Трябва да знаете подробности за почистване на термос вода бутилка

- Jul 19, 2019-

Като цяло, почистването на термос бутилки за вода трябва да обърне внимание на следните три точки:

Почистването на бутилката с вода от термос трябва да обърне внимание на три подробности:

1. Не изпускайте мъртвия ъгъл на хигиената.

Термосната бутилка за вода е по-сложна от обикновената бутилка вода, така че има много санитарни мъртви ъгли, като например вътрешната облицовка на термоса бутилка вода, разликата в капачката и така нататък. Ако тези мъртви ъгли не се използват правилно или се почистват навреме и не са чисти, те най-често ще предизвикат многобройни мултиплициращи се бактерии и микроорганизми, което ще доведе до потенциални опасности за здравето.

2. Трябва да се отбележат почистващите препарати.

Вътрешната обвивка от термос бутилка вода е от неръждаема стомана, така че не е подходящо да се използва силен окислител, като сода, избелване на прах и т.н. от термос бутилка с вода, но също така може да увреди здравето на тялото.

Предложение: Почистете бутилката с вода от термоса с разредена солена вода, потопете пастата за зъби в малка четка за зъби и леко изтъркайте здрави мъртви ъгли.

3. Последователността на почистване е изискана.

За да се предотврати появата на петна и миризми в термос бутилки за вода, препоръчва се термосните бутилки за вода да се почистват старателно поне веднъж на ден. Когато почиствате, не можете просто да го промиете. Последователно трябва да почистите вътрешния жлъчен мехур, капачката на бутилката, повърхността на бутилката и другите части. Специфичната операция е както следва:

1. Напълнете резервоара с топла вода, добавете малко количество сол към топлата вода, разклатете за няколко секунди, накиснете за около 5 минути и след това изплакнете.

2. След потапяне на малко количество паста за зъби в четката за зъби, внимателно почистете пукнатините в капачката на бутилката, изплакнете ги с чиста вода.

3. Заедно с повърхността на термоса бутилка вода, изплакнете вътре и вън от термоса бутилка вода с чиста вода.

Забележка: След почистване, не покривайте веднага бутилката с вода от термос. По-добре е да го изсушите старателно и да го покриете отново, за да не накарате водите на термоса.

8904-detail05