Защо питейна вода от други бутилки вода не е толкова здравословен като стъклени бутилки вода?

- May 31, 2019-

Защо питейна вода от други бутилки за вода не е толкова здрава като стъклени бутилки за вода?

Обикновено количеството вода на ден е пропорционално на количеството консумирани калории. Отнема около 1 милилитър вода за отделяне на 1 килокалория. На теория, хората трябва да пият по 8 чаши вода на чаша вода всеки ден на 200 милилитра. 1600 милилитра вода могат основно да попълнят достатъчно вода за телата им.

Но все още има много неща, на които трябва да се обърне внимание при питейната вода, като например дали има проблем с качеството на водата, какво ще кажете за чашките или бутилките за вода за питейна вода и така нататък. Общо казано, водата рядко е проблем, така че каква чаша и бутилка за вода е най-добрата за нас? Всеки предпочитания за чаши и бутилки за вода са различни, но не всички видове чаши и бутилки за вода могат да пият вода. Защото има няколко вида материал чаши питейна вода е вредно за здравето. Ето обобщение на това кои чаши не са подходящи за питейна вода.

Хартиените чаши за еднократна употреба могат да съдържат потенциални канцерогени. Хартиените чаши за еднократна употреба изглеждат само хигиенично и удобно. Всъщност квалифицираният процент продукти не може да бъде преценен, независимо дали са чисти и хигиенни, и не може да бъде идентифициран с невъоръжено око. От гледна точка на опазването на околната среда, чашките за еднократна употреба трябва да се използват възможно най-малко. Някои производители на хартиени чашки добавят много флуоресцентни избелващи агенти, за да направят чашата по-бяла. Именно тази флуоресцентна субстанция може да мутира клетките и да стане потенциален канцерогенен фактор след като влезе в човешкото тяло; второ, неквалифицираните чаши обикновено са много меки, лесно се деформират след изливането на вода, а някои чаши са бедни на запечатване, долната част на чашата е лесна за просмукване на вода, което прави горещата вода лесно да се опари; освен това, когато докосвате вътрешността на чашата с ръка, можете да го почувствате. Повърхността е покрита с фин прах и докосването на пръста става бяло. Това е типична по-ниска хартиена чаша.

Пластмасовите бутилки за вода или пластмасовите чаши са най-лесните за скриване на мръсотия. Пластмасовите чаши или бутилки за вода също трябва да бъдат непопулярни. Тъй като пластификаторите често се добавят към пластмасите, които съдържат някои токсични химикали. Когато горещата вода или кипяща вода се пълни в пластмасови чаши или пластмасова бутилка вода, токсичните химикали лесно се разреждат във вода, а вътрешната микроструктура на пластмасите има много дупки, които скриват замърсяванията, а бактериите могат лесно да се размножават, ако не се почистват. правилно. Затова при избора на пластмасови чаши или пластмасова бутилка за вода е необходимо да се изберат водни чаши или бутилки за вода, изработени от хранителни пластмаси, които отговарят на националните стандарти.

Цветните водни чаши лесно могат да причинят отравяне с тежки метали. Цветните чаши са привлекателни, но е по-добре да не ги използвате. Защото има огромни скрити опасности в тези ярки пигменти, особено остъклени вътрешни стени. Когато чашките се пълнят с вряща вода или напитки с висока киселинност и алкалност, токсичните тежки метални елементи като олово в тези пигменти лесно се разтварят в течности. Хората пият течност с химически вещества, които ще причинят вреда на човешкото тяло.

Кафето се разтваря от метални чаши. Металните чаши, като неръждаема стомана, са по-скъпи от керамичните чаши. Металните елементи, съдържащи се в емайловата чаша, обикновено са стабилни, но могат да се разтворят в кисела среда. Не е безопасно да се пият кисели напитки като кафе и портокалов сок.

И така, каква е най-добрата чаша или бутилка вода, от която да пием вода?

Първият избор на чаша за пиене трябва да бъде стъклена чаша или стъклена бутилка с вода. От всички материали, стъклените бутилки за вода или стъклените чаши са най-здравословните. Влагата е нашата ежедневна добавка. Изборът на стъклена чаша или стъклена бутилка вода за пиене на вода е гаранция за нашето здраве.

MLH430-06