Защо термоса бутилката не се затопля?

- Oct 11, 2019-

Защо термо бутилката не се затопля?

Когато бутилката с термос е силно ударена, може да има разкъсване между черупката и вакуумния слой. След разкъсването въздухът влиза в междинния слой, така че изолационното изпълнение на термоса бутилката се унищожава. Това е нормално, без значение какъв вид термос бутилка, техният принцип е същият, е да се използва двойна неръждаема стомана за извличане на междинния въздух, за да се постигне определена степен на вакуум. Жегата на водата отвътре се разпадне възможно най-бавно. Този процес е свързан с вакуума на междинния слой. В допълнение, вашата термос бутилка е силно повредена в процеса на употреба, и ефективността на изолацията ще се влоши, защото вакуум слой изтича във въздуха и форми конвекция в междинния слой, които не могат да постигнат функцията на изолация вътре и отвън.

 

Причини за термос бутилка не се изолират:

1. Може би печатът не е добър. Проверете дали има пролука в капачката или на други места. Ако капачката не е плътно таванна, тя също така ще доведе до влошаване на ефективността на изолацията на вашата термос бутилка.

2. Изтичането на термо бутилката може да се дължи на дефекта на самия материал, дефекта на някои термос технология бутилка, а дупката с размер на пинов може да се появи на вътрешната облицовка, която ускорява преноса на топлина между двата слоя на стената на бутилката, така че топлината се разсейва бързо.

3. Бутилка за вода без бръмча не е термо бутилка. Поставете термоса в ухото си и не можете да чуете шума в термос бутилката, което означава, че тази бутилка вода не е термо бутилка, така че бутилката с вода със сигурност няма да се затопли.

 

По няколко причини са най-честите причини, поради които термо бутилката не се затопля. Ако искате да проверите дали изолационният ефект на термос бутилката, която използвате, е добър, можете да направите следния експеримент, излейте гореща вода в термоса. Ако външният слой на термоса бутилката може да се чувства гореща, това показва, че термо бутилката няма функция да поддържа топлина.