Защо дъното на пластмасовите бутилки за вода са вдлъбнати?

- Jun 03, 2019-

Защо дъното на пластмасовите бутилки за вода са вдлъбнати?

Вярвам, че много внимателни читатели ще открият в живота, че дъното на бутилката за питейна вода, която обикновено купуваме, е вдлъбната, така че защо?

01. Процесът на производство на бутилка е прост. Поради петоъгълната вдлъбната форма на дъното на бутилката, по-лесно е да се взриви бутилката.

02. Икономия на материали - Ако се правят плоски дъна, дъната трябва да са по-дебели, за да издържат на налягането на течности, което води до загуба на материали. Използването на вдлъбната форма, на повърхността, изглежда е загуба на материал, но в действителност, тя може да направи дъното по-тънък, но освен материал, защото петте ъгли споделят налягането на течността еднакво.

03. Увеличете якостта на дъното на бутилката с вода - петоъгълна вдлъбната конструкция, така че да може да бъде умерено деформирана, за да се намали степента на увреждане.

Това са частите, които производителят ще забележи в процеса на леене под налягане. За нашите потребители може да се наложи да обърнем повече внимание на безопасното използване на някои материали.

Изберете пластмасови бутилки с безопасни материали, когато купувате пластмасови бутилки за вода.