Какво да направите, ако бутилката с термос не може да бъде отворена

- Mar 09, 2020-

Какво да направя, ако бутилката с термос може да се отвори' Как да използвате термоса бутилката правилно!

Смутът да искаш да пиеш вода, но да не отваряш капака е наистина безпомощен. Често срещам тази ситуация. Вярвам, че много приятели са го срещали като мен. Какво трябва да правим в този момент? Нека' ме последва, за да видим какво трябва да правим, когато се сблъскаме с подобна ситуация и как правилно да използваме бутилката с термос.

Специфичните решения за капака на бутилката с термос не могат да бъдат отворени: 1. Завийте я енергично. 2. Обърнете бутилката с термос с главата надолу, ударете няколко пъти дъното на бутилката и след това завийте капака. 3. Не може да се отвори обикновено е отрицателно налягане в бутилката с термос, може да сложите бутилката с термос в мехур с гореща вода, да изчакате водата в бутилката да се загрее, да се разшири обема, лесно се отваря. 4. Загрейте бързо капака на бутилката за термос, за да направите празнина между капака и тялото на бутилката.

Използването на термо бутилката включва главно следните четири аспекта:

1. Преди да използвате бутилката с термос, първо я измийте с вряла вода или добавете малко препарат за няколко пъти и след това я дезинфекцирайте с висока температура;

2. Бутилката с термос не трябва да бъде прекалено пълна с гореща вода, за да се избегне оскверняване;

3. Не е подходящо да съхранявате мляко, млечни продукти, плодов сок и други газирани напитки в бутилката с термос за дълго време;

4. Когато почиствате бутилката с термос, препоръчително е да използвате мека кърпа и почистващ препарат, разреден с топла вода, вместо алкален белина, химически парцали и др.