Какъв материал от детската бутилка за вода е безопасен за употреба

- Feb 07, 2020-

Всички ние трябва да използваме бутилки с вода, за да пием вода в ежедневието си, но всички знаем каква бутилка с вода е по-безопасна и по-малко лесна за размножаване, особено за деца' бутилки с вода. Ако нямате' не обърнахте внимание на проблема с децата' бутилка с вода за бебета, позволете ми да я споделя с вас и да разгледам.

Какъв материал е по-безопасен за деца' бутилка с вода

1. Стъклени деца' бутилка с вода. Стъклената бутилка за вода е изработена от неорганичен силикат, без всякакви химикали, лесна за почистване и не е лесна за размножаване бактерии. Но стъклената детска бутилка за вода' с топлина пренася топлина много бързо, така че трябва да обърнем внимание да не пълним прекалено гореща вода, за да избегнем напукване.

2. Керамични деца' s cu. Керамичната чаша е материал с добро качество, безопасност и устойчивост на високи температури, така че чай или топла вода е най-добрият избор за керамична чаша. Но керамичната чаша има цвят на глазура. В процеса на употреба тези метали трябва да бъдат предотвратени да навлизат във водата и да причиняват телесни наранявания при пиене.

3. Детска неръждаема стомана&# 3 9; бутилка с вода. Водната бутилка от неръждаема стомана ще бъде просмукана с други микроелементи, включително тежки метали. Ако не използвате&# 3 9; не го използвате правилно, той лесно може да се смеси в питейната вода, като по този начин вреди на човешкото здраве.

4. Деца' пластмасова бутилка за вода. Може да се каже, че коефициентът на безопасност на пластмасата е много нисък, тъй като пластмасата съдържа полиетилен, полипропилен и др., Ако се комбинира с гореща вода, тя ще произведе много токсини, като бисфенол А и др., Които са много вредни за човешко тяло и лесно размножаващи се бактерии.

Предпазни мерки при избора на деца' бутилка с вода:

1. Дезинфекция: по-голямата част от днес' деца' бутилките с вода са направени от нетоксични пластмаси като PP и тритан, които са много устойчиви на висока температура и падане. Дезинфекцията обаче не е налична за всички бутилки с вода. Когато купуват детски бутилки с вода' майките трябва да видят дали тя може да бъде машинно измита или стерилизирана.

2. Микровълново отопление: бутилките за вода, които могат да се използват за микровълнова, са специално отбелязани, така че ако искате да микровълново отопление, трябва да видите дали те могат да се нагряват.