От какъв материал е изработена пластмасовата бутилка за вода?

- Nov 19, 2019-

Какъв материал се използва за направата на пластмасовата чаша в нашето ежедневие? Вреден ли е този материал за нашето тяло? В живота ни има толкова много пластмасови чаши. Научете за пластмасовите чаши. Трябва също така да обърнем внимание на безопасността на нашето оборудване за питейна вода.


  1. PP полипропиленът е най-използваният материал. В момента PP е един от най-безопасните опаковъчни материали за храни. Тъй като спомагателната катализаторна система е сравнително безопасна и нейната температурна устойчивост е сравнително висока, продуктите от PP материали се използват особено при опаковане на храни. Но прозрачността на PP бутилката с вода е по-лоша от тази на PC.

  2. PC поликарбонатният материал има устойчивост на висока температура и отлична прозрачност. Ако пропускливостта на PC е 100, предаването на PP е само 80, а силата също е висока. Но компютърните материали са лесни за освобождаване на малко количество BPA, което е в центъра на международния дебат.

  3. PC, PET и PS могат да правят особено прозрачни продукти, което е основната причина за избора на тези материали повече преди. Въпреки това, домашните любимци и PS имат недостатъците на крехкост, устойчивост на ниски температури и не много пъти зареждане на преварена вода. Понастоящем пластмасовата бутилка за вода, изработена от PP, е по-разпозната, а PE полиетиленът има по-добри хигиенни показатели, но е сравнително мек. Като цяло се използва главно за меко опаковане на филмови продукти и козметика.


В ежедневието си често пренебрегваме някои неща. Трябва да обърнем внимание на собственото си здраве и здравето на семейството. Малките детайли в живота може да ни донесат големи проблеми, затова трябва да разберем. От какъв материал е направена пластмасовата бутилка за вода? Коя бутилка с вода е най-безопасната за пиене? Каква пластмасова бутилка за вода трябва да използваме? DILLER ви помага да разберете.

big plastic water bottle