Разберете използването на вакуумна бутилка вода.

- Mar 05, 2019-

Принципът на изолация на вакуумната бутилка за вода е много прост, което е да блокира възможно най-топлопроводимостта. Как да се постигне супер изолация ефект на вакуум бутилка вода е да се намали загубата на топлина, доколкото е възможно, но от неръждаема стомана метал е добър проводник на топлина. Може би някои хора ще попитат защо бутилка с вода от неръждаема стомана има функция за топлоизолация? Защото използваме двойна неръждаема стомана и вакуум, за да блокираме преноса на топлина, защото въздухът е лош проводник на топлина, колкото по-висок е вакуумът, толкова по-добър е ефектът на топлоизолацията. Освен това, неръждаемата стомана е избрана поради нейната устойчивост на корозия, добра пластичност, безопасност и надеждност.


8540-detail01


Основната причина, поради която вакуумната бутилка за вода може да стои на топло, е, че вакуумната бутилка за вода предотвратява преноса на топлина. Има три начина за пренос на топлина: конвекция, проводимост и радиация, така че дори и във вакуумна среда, топлината може да бъде прехвърлена, но скоростта е по-бавна. Вакуумната вакуумна бутилка за вода може само да предотврати, доколкото е възможно, топлопроводимостта, но в действителност топлопроводимостта продължава. Когато температурата на водата във вакуумната бутилка е по-висока от външната температура, скоростта на охлаждане на водата във вакуумната бутилка може да се забави. Когато температурата на водата във вакуумната бутилка за вода е по-ниска от външната температура, скоростта на покачване на температурата на водата във вакуумната бутилка може да се забави. Следователно, вакуумната бутилка за вода може не само да поддържа водата топла, но също така запазва водата студена.


8726-detail07


Метод за използване на вакуумна бутилка с вода. Повечето хора използват вакуум бутилка вода метод е нередовен, нека да разгледаме нормалните стъпки вода пълнене. Когато запълваме гореща вода или ледена вода, първо можем да поставим малко вода, за да го загреем или предварително го охладят, след това го изливаме и напълваме с вряща вода или ледена вода (защото вътрешният материал бързо ще абсорбира топлината и ще достигне до критично състояние), но не се пълни цялата вътрешна облицовка, оставяйки част от празнината (въздухът е лош проводник на топлина), така че водата не може да се свърже с капака, тъй като топлопроводимостта на въздуха е бавна, щепселът се изолира конвективният топлообмен от устата на бутилката и температурата на водата бавно намалява, и тъй като остава въздух, първоначално голямо количество въздух се изхвърля от бутилката поради термично разширение, след което температурата в бутилката намалява, което прави атмосферното налягане вътре в бутилката е по-ниско, отколкото извън бутилката, което е по-благоприятно за запазването на топлината.

По-горе е въведение за "принципа на изолацията на вакуумната бутилка с вода - защо може да се изолира бутилката с вакуумна вода и как да се използва вакуумната бутилка за вода", надявайки се да ви помогне.