Две истории за чаши

- May 07, 2019-

Видях две скорошни истории за дизайна на чаши. Първата история е за двойка, момчето обича порцелан, той дойде в Jingdezhen. Съпругата му напусна града и го последва. Най-накрая момчето е проектирало скрита чаша на елен. Момчето казало, че еленът скача от гората сам, което означава да се пази, докато еленът лежеше тихо в пещерата на дървото, беше жена му, което означаваше да се притиска, точно както сега!


Друга история разказва за чашилник, който намери изгорени следи върху изгоряла чаша. Изведнъж той се опитва отново и отново да превръща тази следа в някаква „изсъхнала” художествена концепция. Така че на чашата му цветята цъфтят, докато не се затворят, а годините се утаяват и кондензират в изсъхналите следи на цветето.

Изречението в доклада е още свежо в паметта ми: "Когато държим тези уникални чаши, ние се чувстваме като че ли сме опитали всички радости и скърби на живота!"

Светът е голям, но винаги има толкова много подобни, но необяснимо докосващи се неща, като охрана и притискане на любов, като например цъфтене до изсъхнал живот! Когато тези, отразени в чашата, могат да предизвикат следа от резонанс?

Когато бях дете, дълго време използвах купи, за да пия вода. Керамичните цилиндри са рядкост във всяко домакинство.

По-късно използвахме стъклена чаша, пластмасова кана, изолационна чаша, чаша ... Еволюцията на всяка чаша представлява подобряване на качеството на живот и дори оптимизиране на знанията.

Според историческите текстови проучвания има чаши в неолита. В хиляди години на цивилизация материалът и формата на чашата са различни, но функцията му е точно като тези, като пълнене на вино, пълнене на чай или питейна вода.

Хората често казват, че чайът и виното, като живота, могат да носят контейнера на живота и какво трябва да бъде?