Три степени на носене на стъклена бутилка с двойна стена за вода

- Nov 12, 2019-

Три етапа на износване на двойна стенна стъклена бутилка за вода.

Когато се изработва стъклена бутилка с двойна стена за вода, тя се придружава от износване, което съществува на три етапа:

Първи етап: Поради грубата вълнова сила на обработката на повърхността на триене на частта с бутилка с двойна стена за вода, има силно триене и голямо количество износване при относително движение. Когато повърхността на триене е гладка, празнината между компонентите, след като е полирана гладка, достига определена стойност, която се нарича работа в етап.

Вторият етап: Тъй като триенето между стъклената бутилка за вода с двойна стена протича върху равна и гладка повърхност и има известна нормална празнина. Ако има добро смазване, ефектът на триене между частите не е голям, така че износването е малко, а промяната на дебелина на частта е много бавна, което може да се използва дълго време, наречено етап на износване на употреба.

Третият етап: Тъй като увеличената празнина на частта е от нормалната до допустимата граница, ако продължава да се използва в този момент, частта празнината е твърде голяма, за да гарантира смазване, а износването се увеличава бързо, причинявайки повреда на стъклото с двойна стена бутилка вода, повреда на машината и авария. Този етап се нарича етап на износване при аварии.