Термосова бутилка с вода и бутилка за консервиране на студа всъщност са еднакви!

- Feb 27, 2020-

Бутилката за запазване на топлината и бутилката за консервиране на студа всъщност са един вид нещо - термосова бутилка с вода.

Принципът за запазване на топлината на бутилката с термос за вода също не е сложен. Основната причина се крие във вакуумния му слой. Вътрешната облицовка на бутилката с вода за термос и тялото на бутилката се вакуумира, за да образува вакуум слой. Както всички знаем, вакуумът не провежда топлина, така че топлината винаги ще се поддържа на първоначалната температура, а топлинното излъчване ще бъде много бавно. Някои производители на термо бутилки за вода ще поставят мед или сребро върху вътрешната облицовка на бутилката с вода, за да отразяват топлинното излъчване, за да постигнат целта за запазване на топлината, колкото повече топлина, толкова по-дълго ще бъде времето за запазване на топлината, така че ефектът на запазване на топлината на термо бутилката с вода с голям капацитет ще бъде по-добър.

Термо бутилката с вода обикновено се изработва от 304 или 316 неръждаема стомана. 304 устойчивост на висока температура, с отлична устойчивост на корозия, обикновено се използва широко в медицинското оборудване и приборите за хранене, така че като материал на бутилката с термос за вода, тя има малка вреда за човешкото тяло.

В сравнение с 304 неръждаема стомана, 316 неръждаемата стомана материал за бутилка за вода е по-добър, разбира се, цената ще бъде по-висока. Корозионната устойчивост и високотемпературната якост са особено добри, дори при много тежки условия ефектът на използване ще бъде много добър, 316 материалът има по-висока якост от 304 материал, а експлоатационният живот ще бъде по-дълъг.

Бутилка за студено консервиране. Удължената специална бутилка с вода за консервиране на студ обикновено е проектирана като шише с широка уста в съответствие с целта на консервирането на студа. Лесно се слагат студени напитки и лед, а капачката на бутилката е по-подходяща за директно пиене.' няма проблем с инсталирането на топла вода, но поради широката уста и интегрираната конструкция на капачката на бутилката ефектът на запазване на топлината не е добър.