Значението на термоса от неръждаема стомана за ежедневния живот

- Aug 14, 2019-

Термосът от неръждаема стомана е разработен от изолираната бутилка за вода. Принципът на изолация е същият като този на изолираната бутилка, но хората правят бутилката в чаши за удобство. Има три начина на пренос на топлина: радиация, конвекция и предаване. Сребърната жлъчна чаша в изолационната чаша може да отразява излъчването на гореща вода. Вакуумът на жлъчката на бутилката и тялото на бутилката може да блокира топлопредаването, но бутилката, която не е лесна за прехвърляне на топлината, може да предотврати топлинната конвекция. Принципът на намагнетизирана вода се прилага и в термоса, в който магнитите се добавят на дъното и капачката на бутилката, за да се намагнетизира водата.

На пазара се продават много видове термоси от неръждаема стомана, а разликата в цените е много голяма. За някои потребители те не разбират принципа и често харчат много пари за закупуване на незадоволителни продукти. Как можем да закупим висококачествен термо вакуум от неръждаема стомана?

На първо място, това зависи от външния вид на бутилката с термос. Вижте дали полирането на вътрешната и външната повърхност е равномерно, дали има синини и драскотини.

Второ, дали заваряването в устата е гладко и последователно, е свързано с комфорта на пиенето на вода заедно.

Трето, качеството на пластмасовите части е лошо. Не само ще се отрази на експлоатационния живот, но и на санирането на питейната вода.

Четвърто, вижте дали вътрешното уплътнение е здраво. Дали щепселът на винта и тялото на чашата съответстват правилно. Независимо дали е свободен да се върти навън и навън, дали изтича вода. Напълнете бутилка с вода и я поставете с главата надолу в продължение на четири или пет минути или я разклатете насила за няколко минути, за да проверите дали изтича. Като гледам ефективността на запазване на топлината, това е основният технически показател на термоса от неръждаема стомана. Като цяло е невъзможно да се провери според стандарта при избора и закупуването, но може да се провери чрез усещане на ръка след пълнене на гореща вода. Долната част на термо бутилката от неръждаема стомана с лош топлоизолационен ефект ще се нагрява след две минути напълване с гореща вода, докато долната част на бутилката с термос винаги е хладна.