Вредата от задушената овесена каша с термос бутилка вода

- Dec 27, 2019-

Вредата от задушената каша с термос бутилка вода.

В днешно време, офис работниците имат бързо темпо на живот. Те често нямат толкова много време да се готви каша, но те искат да се пие купа със здравословна и питателна гореща каша, така че повечето хора избират да задушават каша в термос бутилка вода. Въпреки че е по-удобно да се задуша с овесена каша в термос бутилка вода, увреждането на човешкото тяло също е сериозно, ако често го ядете. Какво е лошото да се задуша с термос бутилка вода?

 

1. Не е добре за организма да абсорбира храненето. Точката на кипене на варена вода е 100 градуса, а горещата точка на зреене на ориза е 120-150 градуса, т.е. варен ориз е само осем зрял, въпреки че може да се яде, но дългосрочната консумация на недостатъчно варена храна оказва влияние върху тялото. От гледна точка на храненето недопечената храна не е благоприятна за абсорбцията на организма.

2. По-голямата част от храненето на кашата се губи. В процеса на готвене хранителните вещества като протеини и неорганични соли могат да нямат много загуба. Но с увеличаването на отоплението или задържането на време, витамин В1 може да загуби половината или дори повече. Ако поставите сол в кашата, загубата на витамин В1 може да бъде по-сериозна.

3. Растеж на бактериите. Температурата и влажността в термос бутилката за вода са точно правилни, което е лесно да се предизвика бърз растеж на бактериите, което води до стомашно-чревна дисфункция, диария, болест на гастроентерит, така че не се препоръчва да се поставя храна в термос бутилката за вода, особено сготвена храна за дълго време. Ето защо, каша задушени в термос бутилка вода трябва да се яде възможно най-рано.