Избор и закупуване на стъклена бутилка вода и пластмасови бутилки за вода

- May 22, 2019-

Питейната вода всеки ден, но обърнахте ли внимание на бутилките за вода за питейна вода? Бактериите и канцерогените, скрити в бутилката с вода, могат лесно да „откраднат“ здравето си, ако чашата не е избрана правилно. И така, каква бутилка може да се използва безопасно? Кой вид бутилка за вода има потенциални опасности?

Стъклена бутилка за вода

1.Материалът е най-безопасният. Съдейки по материала на чашата за вода, стъклената бутилка за вода е най-безопасната за пиене на вода. Стъклото е направено от неорганични силикати и не съдържа органични химикали. Тялото на чашата е гладко, лесно се почиства, не е лесно да се размножават бактерии.

2. Риск от експлозия. Стъкленият материал има силна топлопроводимост. Ако температурата на водата е твърде висока и стъклената бутилка за вода лесно може да се пръсне, горещата вода трябва да се избягва. Освен това, стъклената бутилка за вода дълго време се ерозира от вода. Реакцията между натриев силикат и въглероден диоксид във въздуха ще произведе бели карбонатни кристали и дълготрайната не-подмяна на стъклената бутилка вода ще увреди здравето.

388MLH461-details05

Ръководство за покупка:

1. При избора на стъклена бутилка за вода, трябва да се обърне внимание на това, дали във вътрешния и външния слой на стъклената бутилка вода има пукнатини. Напуканата стъклена бутилка е лесно да се пръсне след инжектиране на гореща вода.

2. Проверете дали стъклото на стъклената вода е добре, препоръчително е да не избирате стъклена бутилка с примеси или мехурчета.

3. Високо боросиликатно стъкло е предпочитано в материала. Този вид стъклена бутилка за вода е по-устойчива на топлина, износоустойчивост и падане, отколкото обикновената стъклена бутилка за вода. Като цяло, тя няма да се счупи поради драстична промяна на температурната разлика.

Ръководство за употреба: Предполага се, че времето за употреба на стъкло не трябва да надвишава една година. Бели кристали могат да се измиват с алкален препарат или да се дезинфекцират с гореща вода в продължение на 10 минути всяка седмица.

Пластмасова бутилка вода

1. Риск за канцерогенност. Пластмасови продукти като полиетилен и полипропилен нямат токсични компоненти, но когато се използват за задържане на топла вода, токсичните химикали лесно изтичат във водата, като бисфенол А, който е свързан с рак на гърдата, рак на простатата и сексуална преждевременност. Веднъж погълнати, човешкото тяло е трудно да се разложи и може да се наследи.

2. Производство на бактерии. Пластмасовите бутилки за вода са много лесни за размножаване на бактерии. Въпреки че пластмасовата повърхност изглежда гладка, всъщност има много кухини, които лесно се скриват.

D21-Cyan

Ръководство за покупка: За пластмасови бутилки за вода най-добре е да изберете PP (полипропилен) или тританови материали. Освен това е по-добре да закупувате квалифицирани продукти чрез редовни канали.