Поставянето на плодов сок в термос бутилка става времева бомба?

- Jul 08, 2019-

Поставянето на плодов сок в термос бутилка става "бомба със закъснител"?

"Терористични инциденти"

Диня сок в хладилника "експлодира" \ t

Г-жа Джан каза пред репортер на вестник за нейния "терористичен инцидент".

"Купих голяма диня у дома и ядох само малко, мислейки, че на следващия ден няма да е свеж, така че аз изстисках сока в две бутилки с вакуумна изолация и го сложих в хладилника. Г-жа Джан каза, че е планирала да я пие на следващия ден, но след натоварен ден напълно забрави за сока от диня.

"След вечерната работа в къщата ми дойдоха двама приятели. Ние чатяхме. Изведнъж чухме приглушен звук в хладилника. Когато отворихме вратата на хладилника, видяхме, че е отворена бутилка от термос и водата. сок от пъпеш беше пълен с хладилник ...

Г-жа Джан каза, че докато почиствала хладилника, друг вакуумно изолиран бутилка избухнал. Капакът се отвори и сокът от диня се пръска. "Наистина не разбирам защо сокът от диня е избухнал, когато е бил поставен във вакуумната бутилка."

Дали е случайно или правило, че сокът от диня ще експлодира, когато се постави във вакуумна бутилка? Репортер на вестник откри, че банановото мляко избухна във вакуумна бутилка на други места.

Училищна нетизена пишеше: "Вчерашната вечер имаше експлозия в общежитието. След проверка, съквартирантът изстискаше банановото мляко предишната вечер и забрави да го изпие във вакуумната бутилка. преди лягане, вакуумно изолираната бутилка избухна и навсякъде се разпръсна подът на дъската. Кой знае принципа? Според нетизена, "Имаше кисела миризма, когато експлозията се случи, и банановото мляко беше гранясало." Мрежата от банани заяви, че банановото мляко не се нагрява и не се запазва. Бутилка, изолирана с вакуум, първоначално беше затегната. Капакът беше отворен след експлозията. За щастие никой не е пострадал и вакуумно изолираната бутилка може да се използва нормално.

Репортерът изстиска сока и я сложи в бутилка с термос и тя избухна.

В 20 ч. На 27 юни репортерът изстиска сок от диня, гроздов сок и бананово мляко във вакуумни бутилки и ги съхранява на балкона. На 28 юни репортерът отнесе сока, съдържащ се във вакуумни бутилки, в хранително общество.

Репортерите отбелязаха, че макар нощната бутилка от термос да не експлодира, но капачката е избутана от пукнатина, устата на бутилката има преливане на течност. На 12 часа на 28-ия, вакуумно изолираната бутилка, пълна със сок от диня, продължаваше да шуми. Голям брой червени течности излязоха от капачката на бутилката. В 1 часа на обяд сокът от диня "избухна" и напълно преобърна капачката на бутилката и се пръска навън. Капачката на термосната бутилка, съдържаща гроздов сок и бананово мляко, също преливаше.

Експертите казват, че експлозията на плодов сок в изолираната бутилка вода вероятно се дължи на непрекъснатата пролиферация на бактерии по време на съхранение, която произвежда газ и увеличава налягането в изолираната бутилка вода, което води до "бликащи" резултати.