Животът е като вода в бутилка вода

- Jul 12, 2019-

Животът е като вода в бутилка с вода


Седейки сам в офиса, гледайки бутилката с вода на бюрото, замаян: Да, всеки не може да прави без вода през цялото време, водата е източникът на нашия живот; всъщност животът ни не е тази бутилка с вода?

Пием вода всеки ден, а водата, която пием, не трябва да се различава, но бутилките с вода, които пием, са различни, но водата в бутилката с вода не се променя поради великолепието на бутилката с вода. Може би различни бутилки за вода влияят на настроението на питейната вода, но крайната цел на задържането на бутилката с вода е питейната вода, а не просто да се насладите на бутилката с вода. Така че без значение какъв вид бутилка за вода е всъщност контейнер, всичко е за задържане на вода. Без вода няма да гледаме „бутилката с вода“, за да утоли жаждата; без вода, бутилката с вода ще загуби стойността си на съществуване!

Същото се отнася и за живота. Всеки ден имаме собствен живот и сме заети да живеем заради живота, който вие и аз не сме различни, точно като бутилката с вода; същото е животът, всеки живее в различни нива на богатство, което е като бутилката с вода. Въпреки това, без вода, няма вода, която да се държи, каква е употребата на бутилки за вода; без живот, не може да оцелее, какво могат да направят богатите и бедните? Така че, колкото и да са богати или бедни, независимо от ситуацията, независимо от състоянието, трябва да се грижим за всеки ден от живота си, защото вие и аз имаме една и съща продължителност на всеки ден и неговата прекрасна степен е в тяхната собствена целенасоченост и усилия. Да, сълзите не са целият беден. Усмивката не е патент на богатите. Само потта може да донесе колоритен живот.

Въпреки това, без значение какъв вид бутилка за вода, не можем да спрем да наливаме вода в нея, защото всяка бутилка с вода има определен капацитет; Тъй като животът на всеки е ограничен, не можем да направим всички неща, които искаме да направим в ограничен живот. Понякога се уморяваме от питейна вода, или дори без вкус, просто добавяме малко захар или чай във водата, но всъщност най-много пием е преварена вода без нищо. Това е също като живота, главното е неговата основна тема, но няма липса на сладка и кисела и горчива, радост, тъга и раздяла.

Водата трябва да се пие бавно с една хапка в даден момент, а всекидневният живот трябва да бъде сериозно прекаран един ден.