Безопасно ли е да пиете вода с високо боросиликатна стъклена вода?

- Dec 25, 2019-

Хората често питат дали питейната вода с високо боросиликатна стъклена бутилка е отровна? Всъщност това е недоразумение, че не сме запознати с високо боросиликатно стъкло. Високо боросиликатно стъкло (известно още като твърдо стъкло) се произвежда чрез използване на проводимите характеристики на стъклото във високотемпературно състояние, топене на стъклото чрез нагряване вътре в стъклото и обработка чрез усъвършенстван производствен процес. Това е вид специален стъклен материал с ниска скорост на разширение, висока температурна устойчивост, висока якост, висока твърдост, висока пропускливост на светлина и висока химическа стабилност, което е безвредно за човешкото тяло. Използва се в общия ни специален стъклен грамофон за микровълнова фурна, термоустойчив чайник и чаена чаша и др. В наши дни много стъклени бутилки за вода са направени от високо боросиликатно стъкло. В сравнение с традиционното стъкло този вид бутилка с вода е по-устойчив на висока температура и ниска температура и е признат за по-безопасен стъклен материал.

Защо се казва, че бутилката с висока борсиликатна стъклена вода е по-безопасна? Тъй като бутилката с висока борсиликатна стъклена вода има много нисък коефициент на термично разширение, около една трета от обикновеното стъкло. Тази функция може да намали влиянието, причинено от напрежението на градиента на температурата, така че има по-голяма устойчивост на счупване. Тъй като отклонението на формата му е много малко, това го прави и незаменим материал в телескопите и огледалата. Въпреки че има силно устойчивост на термичен удар, това не означава, че няма да се напука поради бързата промяна на температурата. Нормалното счупване на стъклото се раздробява. Пукнатините от бутилка с високо боросиликатна стъклена вода често са по-големи, което също прави коефициента на щетите по-малък до известна степен.

Така че в живота как можем да различим дали е направена от стъклена вода с високо боросиликатно стъкло? Помните ли епруветките, често използвани в прогимназията, когато правите химически експерименти? Той е изработен от високо боросиликатно стъкло, тъй като епруветката от високо боросиликатно стъкло има много висока химическа стабилност и може да се нагрява директно при висока температура. Общата бутилка с висока борсиликатна стъклена вода, която купуваме всеки ден, има висока прозрачност, леко тегло и тънко дъно. По принцип стъклената бутилка с дебело дъно не е от високо боросиликат; повечето от двуслойните стъклени бутилки за вода, които често виждаме, са изработени от високо боросиликатно термоустойчиво стъкло. Основният процес на високо боросиликатна термоустойчива стъклена бутилка за вода е ръчно продухване и полуавтоматична сглобяваща линия, която струва повече от обикновеното стъкло. Освен това, високата борна силикатна бутилка с вода има по-голяма прозрачност и по-гладко усещане на ръцете от обикновеното стъкло. Дори бебешката бутилка' млякото е направена от високо боросиликатно стъкло, така че можем да си представим безопасността му. Сега все още ли питате, че пиенето на вода от бутилка с висока борсиликатна вода ще бъде токсично?