Как да изберем бебешка бутилка?

- Jul 16, 2019-

Как да изберем бутилка за бебе?

СТЪПКА 1: Определете материала на бебешка бутилка.

1. Устойчивост на топлина / деформация: стъкло> Пластмаса (PES = PC> PP). Колкото по-устойчиви на топлина, толкова по-лесно се деформират.

2. Устойчивост на износване на скалата: стъкло> Пластмаси (PES> PC> PP). Износване на скалата, не е добро при овладяване на кърменето.

3. Миене: стъкло PES> Пластмаси (PC> PP). Гладката вътрешна стена се почиства лесно.

4. Сила: пластмаса> Стъкло, което не е лесно да се счупи.

5. Специфична тежест: стъкло> пластмаса, голяма част, не е лесна за носене.

СТЪПКА 2: Определете капацитета на бебешките бутилки.

Общо казано, капацитетът за кърмене на бебета под един месец е около 100-120 ml всеки път. Бебетата над един месец трябва да кърмят по 120-200 мл веднъж и 800-1000 мл на ден (7-8 пъти на ден). Някои бебета пият по-малко.

Ето защо 0-1 месечните бебета се нуждаят от най-малко 120 ml бебешки бутилки. Някои майки купуват от 240 ml детски бутилки директно по икономически причини. Всъщност този навик е много лош. Ако в началото използват бебешки бутилки с голям капацитет, те винаги ще чувстват, че техните бебета ядат по-малко и несъзнателно преяждат. Освен това по принцип бебешките бутилки трябва да бъдат премахнати и актуализирани за 4-6 месеца. Следователно, по-подходящ е първият избор на 120-милилитрова бутилка за бебета. Бебешката бутилка от 60 мл е малка и лесна за почистване. Много е подходящо за новороденото многократно да пие малко количество вода.

СТЪПКА 3: Определяне на стандартен калибър или калибър на ширината.

Бебешката бутилка може основно да бъде разделена на "стандартна бутилка калибър" и "широк калибър", разликата е главно в размера на зърното и устата на бутилката. Зърното на широка бебешка бутилка е сравнително по-голямо и по-широко. Той е предназначен да имитира майчиното мляко, така че бебето да може да диша по-безопасно и по-подходящо.

СТЪПКА 4: Определете броя на покупките.

Дали кърменето, изкуственото или смесено хранене изисква определено количество бебешки бутилки. За почистването, дезинфекцията и изсушаването на бутилките са необходими поне 3-4 часа. Не е достатъчно да имате достатъчно бебешки бутилки на склад. Ако родителите искат да бъдат мързеливи или интензивни, те могат да почистват всички бебешки бутилки всеки ден, което спестява време и пести труд.

Времето за кърмене на бебето трябва да се контролира между 10-15 минути, твърде дълго или прекалено кратко, не спомага за нормалното развитие на устата на бебето, когато избирате зърното, можете да вземете време за смучене като отправна точка.

Как да дезинфектираме бебешки бутилки преди да бъдат използвани за първи път?

Дезинфекцията на стъклени бебешки бутилки трябва да се свари със студена вода, която трябва да покрие стъклената бутилка. Пет минути след като водата се свари, поставете в зърното, капачката на бутилката и други пластмасови части. Пет минути след като капакът на саксията е покрит, изключете огъня и оставете водата леко да изстине. Обърнете внимание на времето, което не може да бъде твърде дълго.

Дезинфекция на пластмасови бебешки бутилки, вода, сварена преди бутилката и зърното, капачка на бутилката заедно в дезинфекция, дълбочина на водата, която покрива всички прибори за хранене. Напълнете бутилките и капачките с вода, така че да не се издигат. Разклатете обектите във водата внимателно, докато не се виждат мехурчета.

场景001