Функция на изолирана бутилка вода

- Apr 22, 2019-

За вакуумните термоси бутилки за вода, общият потребител ще има такова недоразумение, така че да могат да си купят лошо изолирана бутилка с вода или да е твърде скъпо. По-долу нека разгледаме някои недоразумения относно закупуването на бутилки с топлоизолация:

Колкото по-тежка е бутилката, толкова по-добре. Всъщност причината, поради която бутилката термос е тежка, е, че производителят на термос бутилка добавя други неща, като магнитни дискове, други дребни изделия или някои изолационни материали към бутилката термос, когато се произвежда. Ако си купите бутилка от термос, която тежи много по-тежко от друга бутилка от термос и се разклаща с чувствително усещане за нещо, което се разклаща, тази бутилка от термос никога няма да бъде вакуум. Следователно бутилката термос не е добра, защото е по-тежка. Въпреки че може да има ефект на топлоизолация, той не трябва да бъде толкова добър, колкото вакуумната термос бутилка.


8713-blue


За новозакупената термос бутилка винаги ще има особен мирис или миризма на метал. За да премахнете този специфичен мирис, можете да използвате газирана вода или 95% алкохол, за да накиснете пластмасовите части за 8 часа, за да премахнете особената миризма. Разбира се, общата висококачествена изолирана бутилка вода няма да има такава миризма.

Ако поставим ледена вода в изолираната бутилка за вода, ще бъде трудно да я отворите след определен период от време. В този момент, просто използвайте топла вода, за да накисва чашата, защото топлинното разширение и свиване, поставени в чашата с ледена вода, защото температурата е по-ниска, газът в бутилката става по-малък, правейки капака на бутилката по-стегнат, накисва се с топла вода или извадете слънцето за известно време, по-лесно е да се отвори.

В изолираната бутилка за вода има много слоеве, като междинният слой обикновено е вакуум, за да се предотврати топлопроводимостта и след това се покрие със сребро, изолираната бутилка за вода може да предотврати топлинното излъчване.