Пет принципа за избор на пластмасова бутилка вода

- Jun 17, 2019-

Пет принципа за избор на пластмасова бутилка вода

1. Материал

На дъното на обикновената пластмасова бутилка има триъгълник със стрелка. Има номер в триъгълника. Следните фигури в триъгълника в долната част на пластмасова бутилка се отнасят до състава на бутилката и нейното въздействие върху човешкото здраве.

1) PET: полиетилен терефталат. Обичайни в бутилки от минерална вода, бутилки с газирани напитки и др. Когато температурата достигне 70 ° С, лесно се деформират и се разтопят някои вредни вещества. Канцерогенът DEHP може да бъде освободен след 10 месеца употреба. Този вид бутилка не може да се постави в колата, за да се наслаждава на слънцето и не може да се пълни с алкохол, масло и други вещества.

2) HDPE: полиетилен с висока плътност. Чести в белите лекарствени бутилки, почистващи препарати, продукти за баня. Не може да се използва за приготвяне на водни чаши.

3) PVC: поливинилхлорид. Чести в дъждобрани, строителни материали, пластмасови филми, пластмасови кутии и т.н. Поради отличната си пластичност и ниската цена, тя се използва широко. Той може да достигне своя връх, когато устойчивостта на топлина достигне 81 С. Лесно е да се произвеждат вредни вещества при висока температура и рядко се използват в опаковки на храни. Трудно за почистване, лесни за съхранение, не рециклирайте.

4) PE: Полиетилен. Обикновен в свеж филм, пластмасово фолио и др. При висока температура се получават вредни вещества. Когато токсични вещества влизат в човешкото тяло с храна, те могат да причинят рак на гърдата, вродени дефекти на новородени и други заболявания.

5) PP: полипропилен. Обикновено се срещат в соево мляко бутилки, йогурт бутилки, микровълнова фурна кутии за обяд, точка на топене по-висока от 167 C, е само пластмасови продукти, които могат да бъдат пуснати в микровълновата фурна, могат да бъдат използвани след внимателно почистване. Трябва да се отбележи, че някои кутии за обяд в микровълнова фурна са направени от № 5 РР, но капакът на кутията е направен от PET №1. Тъй като PET не издържа на висока температура, не може да се постави в микровълновата фурна с кутията.

6) PS: полистирен. Обикновено се срещат в кутии за купа, кутии за незабавно хранене. Не трябва да се поставя в микровълнова фурна, за да се избегне отделянето на вредни химикали поради прекомерна температура. Избягвайте пакетирането на топла храна в кутии за бързо хранене и не сварявайте мигновени юфки в микровълнови фурни.

7) Други класове компютри. Чести във водни бутилки, космически чаши, млечни бутилки. Универсалните магазини често използват чаши за вода, направени от тези материали, като подаръци. Въпреки това, чашата за вода, изработена от този материал, може лесно да освободи токсичното вещество бисфенол А, което е вредно за човешкото тяло. В допълнение, не нагрявайте чашата с вода, когато я използвате, и избягвайте пряка слънчева светлина.

2. Разглеждане на прозрачността.

Спазвайте прозрачността и чистотата на стената на бутилката. Лошите пластмасови бутилки за вода ще се придържат и стягащи, ако не се измият.

3. Миризма

Лошите бутилки за вода имат остър мирис. Дори ако са пълни с напитки или храна, те могат да миришат отвън, без да ги отварят.

4. Твърдост

Добрите пластмасови бутилки за вода са дебели и твърди. Ръчното налягане няма да причини прекомерна деформация.

5. Блясък

Добрите пластмасови контейнери имат лъскави, меки повърхности, а долните пластмасови бутилки за вода са малко тъмни.