Пийте повече вода, тъй като времето става по-студено

- May 16, 2019-

Пийте повече вода, докато времето стане по-студено!

В горещото лято хората често се потят обилно и пият повече вода, за да допълнят водата, която всеки може да разбере. Медицински експерти показаха, че хората трябва да пият повече вода през есента и зимата. Но! Знаеш ли защо?

1.В студената есен и зима, хората обичат да затварят вратите и прозорците, което води до хипоксия на закрито, когато хората ще се чувстват замаяни, пациентите със сърдечно-белодробни заболявания ще се чувстват трудно да дишат, което води до появата на различни заболявания. Консумацията на повече вода води до снабдяване с кислород, гладко дишане и добро здраве.

2. Не чакайте до жажда за пиене на вода, особено за тези, които са физически изтощени. Консумацията на повече вода в студено време също може да ускори обмяната на веществата и да играе роля в противопоставянето на студа. През есента и зимата климатът е сух и влажността на въздуха е малка, така че водата трябва да бъде допълнена.

3. Влизайки в пиковия сезон на грипа, хората често имат треска, недостиг на въздух, изпаряване на водата от водата и други метаболитни ускорения. Пиенето на повече вода по това време не само може да насърчи изпотяването и уринирането, но и да помогне за регулиране на телесната температура, ускоряване на бактериите и вирусите в тялото извън тялото.

4. Въпреки че човешкото тяло се изпотява по-малко при студено време, възрастните губят и около 600 милилитра вода на ден, защото тъканната течност се изпарява през кожата. Всъщност, кожата се свива, бръчки и изсъхва, стига да губи 5% от влагата си и да не се попълва във времето. Така че пийте повече вода, когато времето се охлади.

Tumbler1-主图02


Питейната вода трябва да обърне внимание на следните точки:

1. Ставане сутрин и пиене на чаша вода е добро за здравето. Той може да почисти червата и стомаха и да се събуди бързо.

2. Когато пиете вода, първо поставете водата в устата си, бавно, оставете вътрешните органи на тялото да се адаптират към температурата на водата.

3. Пийте обилно количество вода в обичайното време, за да запазите еластичността на кожата и да забавите появата на бръчки.

4. Пиенето на повече вода е правилно, но не се препоръчва да се пие твърде много наведнъж и да се пие бавно няколко пъти.

5. По-добре е да не пиете вода два часа преди лягане, за да не предизвикате оток на очите.

Питейна вода се препоръчва с термос вода или стъклена бутилка с вода. Ако се използва пластмасова бутилка за вода, препоръчва се да се използва пластмасова бутилка за вода Tritan, свободна от BPA, здрава, нетоксична и безвредна.

glass water bottle