Не позволявайте на Вашата едногодишна бебешка напитка от бутилка от зърна или бутилки за вода от патици

- Jun 21, 2019-

Не позволявайте на вашето едногодишно бебе да пие от бутилки за биберон или бутилки с вода от патешко месо

За децата не е лесно да пият вода. Още по-трудно е да използват чаши за вода. Но Ли, директор на стоматологията в Института по педиатрия, предупреди, че на децата не трябва да се позволява да пие от бебешки бутилки или патешки бутилки за дълго време, защото се страхуват от неприятности и проблеми, но трябва да упражняват способността си да пият от на възраст от 1 година.

Експертите по ранно образование твърдят, че в денталните клиники можем да видим много деца с неправилно прилепване поради мандибуларна и максиларна дисплазия. Това има много общо с дългосрочната употреба на чаши и биберони. Когато бебето използва чаша с уста на патица, силата на устата е подобна на изсмукване на палеца, а зъбите са изтласкани назад. След една година, децата са в критичен период на развитие на зъбите. Ако те използват патешки чаши и биберони за дълго време, те ще доведат до проблеми със стоматологичното развитие.

За да позволят на бебето да има добър зъб, родителите трябва да обърнат внимание на следните въпроси:

1. Ако децата се нуждаят от бутилки с вода от патица, за да им помогнат да пият вода, по-добре е да не слагат сладки напитки във водните бутилки, в случай че ги използват прекомерно; след като пиете вода, оставете бебето веднага да остави бутилката и да не отглеждате навика си да расте.

2. Бутилките с вода от патици могат да се използват като преходни продукти, но не и за прекалено дълго време. Тъй като 1-2 години е най-доброто време за бебетата да се научат да пият чаши за вода, препоръчва се да се използват от време на време след 1 година, но не след 2-годишна възраст.

3. Започвайки от 1-годишна възраст, бебетата тренират с вода. През този период те трябва да се грижат за възрастни. Те също така трябва да използват здрави и трайни пластмасови чаши или чаши от неръждаема стомана с по-малко вода. Обикновено след 2-годишна възраст, бебето може да пие вода свободно.

4. Някои родители смятат, че бутилката за сламена вода е лесна, но този метод не е препоръчителен. Тъй като бебетата обичат да хапят слама, дълготрайна употреба, същото не е благоприятно за зъбите.