Еднократните хартиени чаши са 30 пъти повече отровни от пластмасови чаши

- Apr 29, 2019-

Хартиените чаши за еднократна употреба са 30 пъти по-отровни от пластмасовите чаши

Често ли използвате чаши за еднократна употреба, когато сте гост? Може да мислите, че е "санитарен", но експериментът е доказал, че концентрацията на BPA в еднократни хартиени чаши е почти 30 пъти по-висока от тази в пластмасовите чаши за еднократна употреба. BPA е химикал, широко използван в производството на пластмаси. Добавянето на BPA може да направи пластмасовите продукти безцветни, прозрачни, леки, издръжливи и устойчиви на удар. Следователно повечето от пластмасовите бутилки, използвани от новородени, съдържат BPA. BPA се намира също в бъчви за вода, пластмасова посуда и хартиени чаши за еднократна употреба. Като хормон на околната среда бисфенол А има сходен ефект с естрогена при животните, което е вредно за неонаталното развитие и за човешката репродукция.

Въпреки това, много хора не знаят, че BPA е не само широко добавена към пластмасови стоки, но също така се среща и в хартиените продукти. Определя се съдържанието на BPA в хартиени чаши за еднократна употреба, пластмасови чаши за еднократна употреба и кутии за обяд за еднократна употреба. Резултатите показват, че концентрацията на BPA в чаши за еднократна хартия е най-висока, почти 30 пъти по-висока от тази в пластмасовите чаши за еднократна употреба. Изсипете чешмяната вода, съдържаща 0.0855ng / ml бисфенол А, в хартиена чаша за еднократна употреба. След няколко минути, съдържанието на BPA в чешмяната вода в чашата се покачва до 3.12ng / ml, което е 36 пъти по-високо!

Експертният анализ вярва, че това е така, защото процесът на обработка на чашките е най-голям. Най-общо казано, колкото повече процеси се обработват, толкова по-високо е съдържанието на BPA.

Напомняне: Пластмасовите бебешки бутилки трябва да бъдат сменени за 8 месеца. За да направят бутилката по-чиста, младите родители често обичат да измиват бутилката на бебето с преварена вода или дори да я поставят в микровълновата фурна, за да се загряват и дезинфекцират многократно. Експертите смятат, че тази практика ще доведе до пластмасови бутилки за освобождаване на вредни BPA в големи количества. Когато концентрацията на бисфенол А се повиши, рискът от новородени се увеличава, което може да доведе до лезии на репродуктивните органи и преждевременно пубертет. За момчетата, прекомерната BPA е склонна да ги прави "женски", като игра с кукли, говорене с тих глас и вероятно страдащи от ADHD. Бебешки бутилки са най-добре направени от стъкло. При използването на пластмасови бебешки бутилки, за да бъде усърдно заместване. След като повърхността на бутилката се повреди, бисфенол А ще се утаи, така че бутилката трябва да бъде сменена веднъж на 8 месеца, а температурата не трябва да надвишава 100 ℃, когато се дезинфекцира.

Екологичните хормони като BPA, известни също като ендокринни разрушители или устойчиви органични замърсители, идват главно от производството на пестициди, пестициди, автомобилни отработени газове, пластмасови продукти. Техният "живот" е дълъг. Те могат да се натрупват в тялото за дълго време. Те не се изпускат лесно или дори не се изхвърлят. Някои от тях не могат да бъдат разложени дори за 600 години. От въздух, почва и вода до дишане, храна и питейна вода, те са навсякъде.

Вместо да използвате чаши за еднократна употреба, използвайте чаши или керамични чаши; поставяйте пластмасови кутии и торбички за съхраняване, и използвайте стъклени купи или керамични купи за нагряване на храна в микровълновата фурна; измийте по-малко с лосион за баня и изплакнете повече пъти, за да намалите остатъка върху кожата.