Diller ви помага да знаете за бутилка вода и здраве

- Mar 11, 2019-

Сред всички бутилки за вода от материала, стъклените бутилки за вода са най-здравословните. Стъклена бутилка вода не съдържа органични химикали в процеса на изпичане, а стъклената повърхност е гладка, лесна за почистване, бактерии и замърсявания не се размножават лесно в стъклената стена, така че хората пият вода със стъклена бутилка за вода е най-здравословната и безопасна ,

BT1395detail01


Пластмасовите бутилки за вода също трябва да бъдат непопулярни. Тъй като пластификаторите често се добавят към пластмасите, които съдържат някои токсични химикали, когато горещата вода или кипящата вода се запълват в пластмасови бутилки за вода, токсичните химикали лесно могат да се разреждат във вода, а вътрешната микроструктура на пластмасите има много дупки, които крият замърсявания. и лесно се размножават бактерии, ако не се почистват правилно. Затова при избора на пластмасови бутилки за вода е необходимо да се изберат бутилки за вода, изработени от ядливи пластмаси, отговарящи на националните стандарти.


D25-details01


Въпреки че стъклените бутилки за вода не съдържат химически вещества и са лесни за почистване, за потребителите е лесно да бланшират по невнимание поради силната й топлопроводимост. Ако температурата на водата е прекалено висока, стъклените бутилки за вода могат да се пръснат, така че е необходимо да се избягва запълването на горещата вода доколкото е възможно. Металните чаши, като неръждаема стомана, са по-скъпи от керамичните чаши. Металните елементи, съдържащи се в емайловата чаша, обикновено са стабилни, но могат да се разтворят в кисела среда. Не е безопасно да се пият кисели напитки като кафе и портокалов сок.

Цветните чаши са привлекателни, но е по-добре да не ги използвате. Защото има огромни скрити опасности в тези ярки пигменти, особено остъклени вътрешни стени. Когато чашките се пълнят с вряща вода или напитки с висока киселинност и алкалност, токсичните тежки метални елементи като олово в тези пигменти лесно се разтварят в течности. Когато хората пият течност с химически вещества, тя ще навреди на човешкото тяло.