Използвахте ли правилно чашата си за офис?

- Jun 14, 2019-

По-добре е да имаме капак на офисната чаша за вода.

В офиса много хора обичат да пият вода с отворена чаша или чаша, която е и модерна, и удобна. Малко си представете, този вид чаша от влиянието на компютърното статично електричество ще абсорбира повече прах, дори бактерии. Така че най-добрият начин е да се покрие чашата.

Когато компютърът стартира, той ще образува електростатично поле и ще абсорбира голямо количество суспендиран прах. Когато шкафът се загрява, прахът също излиза с горещия въздух, така че околността на общия компютър е особено замърсена.

Прахът, адсорбиран от статичното електричество, може да съдържа много видове вируси и бактерии. След като тези вредни вещества влязат във водата и се напият, те неизбежно ще засегнат здравето за дълго време. По-добре е в чашата да се държи топла вода, защото горещият въздух се изпарява навън, за да разпръсне праха. Ако водата е студена и чашата не е покрита, чашата ще стане приемна станция за прах и бактерии. Ето защо, по-добре е да не се затваря чашата към компютъра и други електрически уреди.

Как да изберем Купа за вода за питейна вода в офиса

Повечето офис работници предпочитат пластмасови чаши за чаши. Това е така, защото пластмасовите чаши не само са евтини, но и не се страхуват от падане. Те са красиви и много хора са склонни да избират пластмасови чаши. Но по-добре е да не се използват пластмасови чаши в офиса.

Пластификаторите често се добавят към пластмасите, които съдържат някои токсични химикали. Когато горещата вода или кипящата вода се пълни в пластмасови чаши, токсичните химикали лесно се разреждат във вода, а вътрешната микроструктура на пластмасите има много дупки, които скриват замърсяванията, а бактериите могат лесно да се размножават, ако не се почистват правилно. В офиса хората измиват чашите само с чиста вода, а чашките не могат да бъдат напълно почистени и дезинфекцирани. Ето защо, експертите предупреждават, че в офиса, доколкото е възможно, не се използват пластмасови чаши, дори ако искате да използвате, трябва също да изберете хранителни пластмасови чаши в съответствие с националните стандарти.

По-добре е да използвате чаши от неръждаема стомана, стъклени бутилки за вода или стъклени чаши в офиса, да ги измивате всеки ден, използвайте препарат и ги изплакнете с гореща вода.