Медното покритие върху вътрешната облицовка може да засили топлоизолационния ефект на термоса

- Apr 15, 2020-

По принцип термосъдът, който виждаме, обикновено е от керамика или неръждаема стомана и вакуум, което прави бутилката с вода плътно уплътнена. В допълнение, вакуумният изолационен слой може да забави разсейването на топлината, така че да се подобри по-добре запазването на топлината.

Като цяло, термичното предаване на термоса в колбата включва излъчване, конвекция и предаване. Тялото на бутилката приема двуслойна структура от неръждаема стомана, а вакуумната структура между тялото на бутилката и тялото на бутилката може да избегне загубата на топлина.

Обикновено вътрешната облицовка на термосъмната колба е сребриста отвътре, което може да образува ефективна топлоизолационна мрежа във вътрешността на бутилката с вода. Сега на пазара, постепенно пусна висококачествена медна термоса с вътрешна стена, нейният изолационен ефект е около 30% по-добър от обикновената бутилка за вода от същия тип.

Теоретично работата на медното покритие на вътрешната облицовка е стабилна, а устойчивостта на корозия е силна. Това е същият принцип на запазване на топлината като традиционното покритие със сребро. Топлинното излъчване на вътрешната стена ще бъде блокирано от медно покритие и отразено обратно, ефективно намалявайки загубата на топлина, значително засилвайки ефекта от запазването на топлината и студената изолация.

Следователно, повечето от термосъдържащите колби възприемат технологията за медно покритие на вътрешната облицовка, което прави ефекта за запазване на топлината в термоса. В допълнение, ефективността на уплътняването на термосъдържащата колба също играе важна роля в изолационния ефект. Колкото по-добро е уплътнението, толкова по-трудно ще се загуби топлината и толкова по-добър ще бъде ефектът на изолацията.