Изберете висококачествена термо бутилка

- Dec 20, 2019-

Тъй като жизненият стандарт на&# {{}}; вода или ледено студена вода възможно най-малко. Въпреки това, да можете да пиете топла вода по всяко време и навсякъде, е задължително неразделно от добра бутилка с термос.

И така, как да разберем дали качеството на термо бутилка е добро или лошо?

На първо място, трябва да тестваме ефективността му за запазване на топлината. Най-простият начин е да излеете вряща вода в бутилката с термос и да изчакате една до две минути. Ако почувстваме знака на загряване на стената на бутилката с термос, можем по принцип да преценим, че ефектът на запазване на топлината на термоса бутилка няма да бъде много добър, тъй като степента на вакуум на термос бутилката е лоша. Често виждаме хората да използват ушите си, за да слушат празната бутилка с термос, за да определят дали тя има вакуумна работа. Резултатите от изследванията обаче показват, че ушите ни не могат да го чуят, така че този метод на откриване е погрешен.

Второ, ние трябва да изпробваме нейното запечатване. Конкретната операция е да напълнете бутилката с термос с гореща вода, след това затворете капака на бутилката, поставете го хоризонтално на работния плот и наблюдавайте дали има изтичане на вода; след това го обърнете с главата надолу за няколко минути, за да видите дали има просмукване на вода; накрая, разклатете я енергично няколко пъти, за да видите дали има изтичане на вода. Ако няма изтичане на вода, е доказано, че ефективността на запечатването на тази термо бутилка е много добра.

Трето, трябва да проверим неговите пластмасови части. Както всички знаем, ние можем да използваме преварена вода, за да контактуваме директно с пластмаса без хранителни продукти, тъй като този вид пластмаса ще произведе вредно за човешкия организъм вещество. И така, как да се идентифицираме? Хранителните пластмаси се характеризират с не особена миризма, ярък цвят, гладка повърхност, дълъг експлоатационен живот и не лесно за стареене, докато обикновените пластмаси са точно обратното

Четвърто, трябва да проверим материала от неръждаема стомана на бутилката с термос. Има много спецификации на материали от неръждаема стомана, от които 18 / 8 (304) е в съответствие с националния хранителен стандарт, а бутилката от термос от този материал може да предотврати ръжда и корозия. , Обикновеният материал от неръждаема стомана, когато го поставим в саламура, ще произведе петна от ръжда, което ще причини директна вреда на човешкото здраве, ще надвиши стандартните. Затова трябва да изберем да използваме бутилката от термос, изработена от стандартен зелен материал за опазване на околната среда.

Накрая трябва да проверим външния вид на бутилката с термос. Проверете дали обшивката и тялото на бутилката с термос имат дефекти и неравности; проверете дали устата на чашата е гладка; проверете дали капачката на бутилката и тялото на чашата са годни; проверете дали бутилката с термос има подробности за продукта, като име на продукта, капацитет, място на производство, метод на използване и т.н.

Горното е моят съвет как да изберем висококачествена термо бутилка. Трябва да го изберете според реалната ситуация.