Може ли неръждаема стомана термос вода бутилка съдържат мед вода?

- Mar 13, 2019-

През есента и зимата, когато времето се охлади, много хора обичат да вземат бутилките от термос, за да пият топла вода. Медът има много добър хидратиращ ефект върху човешкото тяло в студения и сух сезон. За да се пие медена вода навън, някои хора искат да запълнят мед с термос вода от неръждаема стомана. Може ли термос от неръждаема стомана да съдържа вода от мед?


IMG_7746-拷贝


Неръждаема стомана термос бутилка вода не е подходящ за мед вода. Тъй като медът е слабо кисело вещество, той не е подходящ за дълготраен контакт с метални прибори. Вътрешната обвивка от термос от неръждаема стомана е метална. Киселите вещества в меда са склонни към химическа реакция след контакт с метал, който разрушава киселите вещества и други хранителни вещества в меда, води до влошаване на меда и не благоприятства здравето.

Освен това термос бутилката не е лесна за почистване. Честото пълнене на медната вода ще направи меда да остане в бутилката, което е лесно за размножаване на бактерии, гъбички и други вещества, което не благоприятства здравето. Той също така създава неприятна миризма в бутилката, засягайки пиенето. Освен това е лесно да се съкрати експлоатационният живот на термос бутилката с вода, когато киселите и газирани напитки се напълнят в термос бутилката за дълго време.


10593518973_1078801390


Медът е най-добре сварен в стъклена бутилка вода или керамична чаша, което няма да повлияе на хранителния състав на меда. И чаши от стъкло или керамика са лесни за почистване, не е лесно да имат остатъци от мед, няма да размножават бактерии, гъбички, благоприятстващи опазването на здравето. В допълнение, медът не трябва да се съхранява в метални прибори при обикновени времена, за предпочитане в стъклени бутилки или пластмасови прибори за храни. Медът може да бъде запечатан и съхраняван на сухо място при стайна температура за дълго време, без да се влошава лесно.