Мравките в стъклени бутилки за вода

- Apr 30, 2019-

Двама мравки, за съжаление, паднаха в стъклената бутилка с вода. Те се паникьосаха около дъното на стъклената бутилка с вода, опитвайки се да намерят празнина, която да излезе. Скоро откриха, че това е невъзможно. Затова започнаха да се изкачват по стената на бутилката. Изглежда, че това е единственият път към свободата. Повърхността на стъклото обаче беше толкова гладка, че току-що се изкачиха на две стъпки и тежко паднаха.

Ants in Glass Water Bottles


Три, четири, пет пъти ... Веднъж те се канеха да се качат в устата на бутилката, но за съжаление последната стъпка се провали и този път по-болезнено от всякога. Един мравка потри задника си и каза: "Не можем да поемаме повече рискове. В противен случай ще се счупи." Друг мравка каза: "Точно сега, не сме ли една крачка от победата?" После започна отново да се катери. Паднал и се катерил отново и отново, най-накрая докоснал ръба на бутилката и с последната си сила се изкачил над прозрачната стена.

От другата страна на стъклото мравка в стъклената бутилка за вода завиждаше зависти и ревностно: "Кажи ми, каква е тайната на твоя успех?" Мравката пред стъклената бутилка с вода отговори: - Вероятно най-трудното време е да стигнеш до успеха. Който не губи доверие в най-трудното време, може да спечели.

Мравки в стъклената бутилка за вода бяха вдъхновени и окуражени, и вече не се страхуваха да бъдат наранени и започнаха да се изкачват отново, като накрая излизаха от стъклената бутилка с вода и се присъединяваха към друг мравка.

Важната причина, поради която мравка не се отказва, е, че има вяра в победата. Ако се придържа към убеждението, че печели в неуспехите, то няма да загуби силата на упоритост.