Предимства на керамичната чаша

- May 13, 2019-

1.Много хора имат такъв опит, ако е пластмасова кутия за обяд, пълна с някои ястия, особено пържени ястия с голямо количество хранителни масла, масло ще се придържа към него, особено трудно да се чисти, дори и с детергент, не е лесно \ t чистя. Порцеланът се почиства лесно и през повечето време може да се почиства само с вода. Ако има повече масло, изпуснете малко препарат, можете да се измиете много чист, особено ярък.


2. Бавен пренос на топлина. Подобно на други материали за ежедневна употреба, особено пластмаса, преносът на топлина е много бърз, ако се излива чаша гореща вода, тялото на чашата ще стане много горещо. Но ако използвате керамични чаши, няма такъв проблем. Друг ключов аспект е, че пластмасите отделят химикали при високи температури, които са вредни за човешкото тяло, но керамичните чаши не са и са по-здравословни за употреба.


3. Дълъг експлоатационен живот. С развитието на науката и технологиите, някои ястия или купи в дома също имат неръждаема стомана и други материали. Те са много удобни за използване, не се страхуват от падане, не се страхуват от счупване, но тези материали ще реагират с физиологичен разтвор или алкални или други вещества, образуващи определена корозия на контейнера, засягащи експлоатационния живот. Но порцеланът е различен. Той има много висока устойчивост на корозия.