Защо термос бутилка вода ръжда

- Nov 20, 2019-

Един приятел изсипва вряща вода директно в новозакупената термос бутилка вода. На следващия ден той откри, че дъното на термос бутилката за вода е оцветено с някои жълти приставки, които изглеждало ръждясали. След това попита Дилър дали бутилката с вода от ръждив термос може да се използва. Diller предложи, че приятелят изсипва малко оцет или лимонена киселина в термос бутилката за вода, след това избършете с чиста кърпа, за да видите дали малкото жълто петно може да бъде отстранено. След теста, този приятел се изненада, че малките жълти петна на дъното на вътрешния лайнер на термос бутилката за вода липсват. Причината е, че малките жълти петна не са били проблемът на материала, използван за вакуумната термос бутилка вода, а проблемът на самата скала за вода.

Врящата вода е сравнително примитивен метод на дезинфекция и стерилизация, който може да бъде прост и икономичен метод в райони с по-малко замърсяване на водите. Въпреки това, в днешното сериозно замърсяване на водите, то не може да отговори на изискванията на човешките същества. Високата температура от 100 °C убива само вируси и бактерии. Телата на хлороформ и други бактерии във водата обаче ще кондензират с врящата вода за дълго време. Пиенето на водата ще навреди на човешкото тяло, а изгарянето на водата ще отпадне газ и електричество, а вкусът на преварената вода също е слаб. Днес, с подобряването на жизнения стандарт, трябва да намерим друг пряк път. Има тежки метали, вредни за човешкото тяло в мащаба, като кадмий (CD), алуминий (PB), арсен (АС), живак (HG). Повечето от токсичността на тези тежки метални йони за човешкото тяло може да се натрупва в човешкото тяло, което лесно ще доведе до ракови лезии за дълго време. Повечето от ръждата във вътрешността на термос бутилката за вода е причинена от мащаба.

 

В допълнение към проблемът с мащаба, причината за термос бутилка вода ръжда е свързана и с материала, околната среда и други фактори.

1. Ако материалът на термос бутилката за вода съдържа твърде много желязо, тя също ще ръждяса. Препоръчително е да се уверите какъв материал е изработен термос бутилката за вода преди покупката. Термос бутилката за вода, изработена от 430 и 201 материали, ще ръждяса лесно. Препоръчително е да закупите термос бутилката за вода, изработена от 304 материали.

2. При водна ръжда червените петна, подобни на ръждата, са резултат от действието на минералния калций, магнезий и желязо във водата. Ако петната станат очевидни, моля, почистете ги в следния ред.

(1) Разрежда се около 10 г лимонена киселина с топла вода и се изсипва в термос бутилка вода.

(2) След 2-3 часа измийте с мека четка и след това изплакнете с чиста вода.

(3) Да се изсъхне напълно.

3. Ако капакът на бутилката с вода от вакуум термос се отвори и в околната среда има повече прах, където се поставя термос бутилката за вода, прахът ще се залепи върху повърхността на вътрешната стена на термос бутилката за вода и може също така да причини ръжда в вътрешния резервоар на термос бутилката за вода.

Diller thermos water bottle