Защо не можете да сложите бутилката с вода в термоса

- Apr 23, 2020-

Предполага се, че повечето потребители знаят, че бутилката с термос за вода има ефект на запазване на топлината и опазване на студа, а ефектът от запазването на топлината и опазването на студа може да достигне повече от 6 часа. Някои потребители обаче могат да разберат погрешно функцията за студена изолация на бутилката с вода за термос и смятат, че поставянето на бутилката с вода в термоса може да удължи ефекта на студената изолация. Всъщност тази практика е много вредна за работата на бутилката с вода в термос.

Що се отнася до това защо' t бутилката за вода с термос може да бъде поставена в хладилника, трябва да започнем с начина на пренос на топлина. Има три начина на пренос на топлина: топлинно излъчване, топлопроводност и топлинна конвекция. Термо-бутилката с вода главно решава загубите на топлина, причинени от първите два режима на пренос на топлина, и вакуумният слой може ефективно да потиска появата на топлопреминаване. В същото време някои производители ще нанасят сребро върху вътрешния слой на бутилката с вода за термос, което също е средство за предотвратяване на пренос на топлина.

По този начин не е трудно да се разбере, че основната причина, поради която бутилката с вода в термос може да се затопли, е да попречи на топлопредаването. Ако обаче бутилката с вода в термоса бъде поставена в хладилника за замразяване, тя ще бъде повлияна от студеното свиване и бутилката с термос за вода няма да може да издържи студеното налягане, което ще доведе до деформация на огъване на вътрешната структура на бутилката с вода за термос, което прави бутилката с вода за термос да загуби изолационните си показатели.

8688 thermos water bottle