Кое е по-добре, стъклена или пластмасова бутилка за вода?

- Feb 19, 2019-

Като цяло, вряща вода в стъклена бутилка вода е по-добра, отколкото в пластмасова бутилка с вода. Стъклените бутилки за вода са относително стабилни, докато пластмасовите бутилки за вода са склонни към миризма, когато се пълни преварена вода.

透明玻璃杯detail05

Стъклената бутилка за вода не съдържа органични химикали в процеса на изпичане. Когато хората пият вода или други напитки със стъклена бутилка вода, те не трябва да се тревожат за химическите вещества, които ще се пият в стомаха им. Освен това стъклената повърхност е гладка и лесна за почистване. Бактериите и мръсотията не се размножават лесно по стената на стъклото. Въпреки това, стъклена бутилка вода може да бъде закупен по-дебел, твърде тънък, някои поради принципа на термично разширение и свиване, бутилката в относително студена ситуация, внезапно изсипана в кипящата вода, може да се спука. Такива бутилки за вода трябва да се наливат малко преди да се налива вряща вода, така че цялата бутилка да се загрее и след това да се излее във вряща вода, за да се намали стъклената бутилка за вода, тъй като кипящата вода избухва.

D05主图03

Пластмасовите бутилки за вода не се пръскат толкова лесно, колкото стъклена бутилка за вода, когато се излива в гореща вода. Но пластификаторите често се добавят към пластмасите, които съдържат някои токсични химикали. Когато горещата вода или кипяща вода се пълнят в пластмасови бутилки за вода, токсичните химикали лесно се разреждат във вода, а вътрешната микроструктура на пластмасите има много дупки, които крият замърсявания, а бактериите могат лесно да се размножават, ако не се почистват правилно. Затова при избора на пластмасова бутилка за вода е необходимо да се изберат бутилки за вода, изработени от ядливи пластмаси, отговарящи на националните стандарти. Препоръчва се използването на пластмасови бутилки за вода от PP или TRITAN.