Коя пластмасова бутилка за вода е най-устойчива на топлина?

- Dec 06, 2019-

Коя пластмасова бутилка за вода е най-устойчива на топлина? Пластмасовата бутилка за вода е често срещан тип бутилка с вода в ежедневието ни. Трите основни бутилки за вода: PC бутилка за вода, PP бутилка за вода и бутилка за вода от тритан са всички бутилки за вода, които могат да издържат на висока температура, но ако искате да кажете коя пластмасова бутилка за вода има най-висока устойчивост на висока температура, това е PC пластмасовата вода бутилката.

Но по отношение на температурното съпротивление, температурната устойчивост на PC пластмасова бутилка за вода може да достигне около 135 и различните PC материали имат различна устойчивост на температура, някои дори по-висока, така че бутилката за вода на PC е най-устойчивата на температура. Но иронията е, че като най-устойчива на топлина пластмасова бутилка, пластмасовата бутилка за вода може да' не може да побере гореща вода. Тъй като компютърният материал съдържа BPA, BPA ще се освободи при висока температура. Дон' не подценявайте вредата от BPA, дългосрочният прием на BPA може да причини рак, така че хората с някакъв здрав разум спечелиха' не използват бутилка с вода за компютър, за да държат варена вода!

Втората е пластмасовата бутилка за вода, изработена от PP. температурната устойчивост на PP обикновено е около 120 , а PP пластмасовият материал не съдържа бисфенол А. поради това PP материалът е и единственият от всички пластмасови материали, които могат да бъдат поставени в микровълновата фурна за отопление. И накрая, пластмасовата бутилка за вода от тритан има най-висока устойчивост на температура около 96 , По отношение на устойчивостта на температура, бутилката с тритан вода е най-ниската от трите материала, но безопасността на пластмасовата бутилка от тритан е най-безопасната от трите материала!

Tritan plastic water bottle