Каква пластмасова бутилка за вода е подходяща за ученици

- Dec 11, 2019-

Има много материали от пластмасова бутилка за вода. Не знам' не знам дали сте открили, че има триъгълни белези на дъното на пластмасовата бутилка за вода. Тези марки представляват материала на пластмасовата бутилка за вода, тоест личната карта на пластмасовата бутилка за вода. Каква пластмасова бутилка за вода е подходяща за студенти? Ще обсъдим тази тема и се надявам да участвате в нашата дискусия.

Пластмасовата бутилка за вода, използвана от учениците, трябва да бъде безопасна и здрава. Тук препоръчваме няколко пластмасови бутилки с вода, за да проверите дали са подходящи за ученици.

Повечето от пластмасовите бутилки за вода на пазара са изработени от PP и PC. PP е полипропилен, който има топлинна устойчивост над 120 , което е сравнително безопасно. PP е полипропиленова пластмаса, нетоксична и безвкусна. Може да се накисва във вряща вода на 100 без деформация и повреди. Общите органични разтворители на киселина и алкали трудно могат да работят върху него. В същото време пластмасовата бутилка за вода, направена от PP (полипропилен) материал за храна, не се разлага като цяло и нейната температурна устойчивост е най-вече по-висока от температурата на топене на PP, която е нетоксична за човешкото тяло като уред за микровълнова фурна при ежедневна употреба. Така че пластмасовата бутилка за вода, направена от този материал, е най-безопасната за учениците.

Бисфенолът A (BPA) в структурата на PC материал ще бъде разединен поради висока температура. Тази съставка е вредна, затова беше забранена преди много години. Този вид бутилка за вода може да побере студена вода.

Последното е пластмасова бутилка за вода Tritan, която не съдържа BPA, така че пластмасовата бутилка за вода от тритан също е много здрава и безопасна.