Каква е разликата между 316 и 304 бутилка с вода от неръждаема стомана

- Jan 02, 2019-

Каква е разликата между 316 бутилка с вода от неръждаема стомана и бутилка с вода от неръждаема стомана 304?

8540-detail04

1) 304 неръждаема стомана и 316 неръждаема стомана съдържат около 16-18% хром, но 304 неръждаема стомана съдържа средно 9% никел, докато 316 неръждаема стомана съдържа средно 12% никел. Никел може да подобри издръжливостта при висока температура, механичните свойства и устойчивостта на окисление в метални материали. Следователно количеството на никела в материала влияе директно върху общите свойства на материала.

2) 304 неръждаема стомана е аустенитна неръждаема стомана, която не може да бъде подсилена чрез топлинна обработка, не може да се угаси като въглеродна стомана, и няма магнетизъм. 304 е най-широко използваната неръждаема стомана, благодарение на отличните си механични свойства, устойчивост на корозия и висока температурна устойчивост.

3) 316 неръждаема стомана е втората най-широко използвана стомана след 304. Неговите основни характеристики са, че неговата устойчивост на киселини и основи и висока устойчивост на температура са по-силни от 304. Тя се използва главно в хранително-вкусовата промишленост и хирургическо оборудване. Освен това, неръждаемата стомана 316 има и друга забележителна характеристика, т.е. няма основно явление на топлинно разширение и свиване на студа, което е изключително важно за прецизните части.

8709detail01

Правилното използване на бутилка с вода от неръждаема стомана основно включва следните точки:

1. Преди да се използва новата бутилка вода, изолирана с вакуум, тя трябва да се измие няколко пъти с вряща вода или детергент, за да се дезинфектира при висока температура, за да се убият бактериите.

2. Преди употреба, моля, подгрейте го с вряща вода за 5-10 минути. Ефектът на запазване на топлината е по-добър.

3. Не използвайте вакуумно изолираната бутилка за вода за приготвяне на чай.

4. Вътрешността на бутилката от неръждаема стомана понякога произвежда червени петна от ръжда. Може да се накисва в топла вода с разреден оцет в продължение на 30 минути, след което се почиства внимателно.

5. За да предотвратите миризми или петна, измийте ги старателно след употреба.