Кой е най-добрият материал за бутилка с вода?

- Sep 01, 2020-

Кой е най-добрият материал за бутилка с вода?

Бутилка за вода, продукт, на който сме изложени всеки ден, много хора просто избират и купуват според собствените си предпочитания. Всъщност различният избор на материал на бутилката с вода оказва голямо влияние върху нашето здраве.

На пазара има четири вида общи бутилки за вода: стъклена бутилка за вода, керамична бутилка за вода, бутилка за вода от неръждаема стомана и пластмасова бутилка за вода.


Стъклена бутилка за вода, най-здравословната и безопасна. Стъклото не съдържа органични химикали и няма да отделя вредни вещества. Най-добре е' да изберете прозрачна стъклена бутилка за вода без мехурчета и примеси. Повечето цветни стъклени бутилки за вода на пазара се произвеждат чрез добавяне на пигменти, които могат да съдържат тежки метали.


Керамична бутилка за вода, цветната глазура на керамичната бутилка за вода съдържа тежки метални вещества, които могат да представляват потенциална опасност за безопасността. Ето защо е по-добре да изберете бутилка за вода без цветна глазура с бяла вътрешна стена. Ако искате да изберете бутилка за вода с цветна глазура на вътрешната стена, вие' по-добре изберете тази с гладка повърхност; ако повърхността е неравна и има явление на пилинг насила, по-добре не го купувайте.


Бутилката за вода от неръждаема стомана, долната неръждаема стомана съдържа хром, манган и други тежки метали, влияещи на здравето.Не забравяйте да купите бутилки за вода от неръждаема стомана, изработени от хранителна или медицинска неръждаема стомана (например 304 стомана, 316 стомана).


Има много видове пластмасови бутилки за вода. Като цяло в долната част на бутилките за вода има етикети за стоки. Различните етикети представляват съответната им употреба. Препоръчително е да закупите PP или тритан пластмасови бутилки за вода.