Какво е хранителен силикон?

- Apr 04, 2019-

Какво е хранителен силикон?

Хранителният силикон, привидно непознато име, привлича все повече и повече внимание, тъй като често се появява в продуктите на майката и бебето. Като нов материал, използван в нипелите, бутилките, бутилките за вода, четките за зъби и дори лъжиците, хранителният силикон е неорганичен колоиден материал от макромолекула, кондензиран от силициева киселина. Той е нетоксичен, без мирис и има стабилни химични свойства. При нормални условия, той не реагира с никакви киселинно-алкални соли, с изключение на сода каустик и флуороводородна киселина. Той може да издържа на висока температура от 220 ° С и може да се използва в микровълнова фурна. Той няма токсични и странични ефекти върху човешкия организъм. В сравнение с други материали, той е по-безопасен и по-здравословен.


8828detail05


Казано по-просто, хранителният силикон има стабилни свойства за стабилност и повече в съответствие с изискванията за здравословен и безопасен живот. Всъщност, силиконовият хранителен продукт може да се види навсякъде, най-разпространеният е запечатаният силиконов пръстен във вътрешността на капачката на бутилката с вода, който е лесен за почистване и нетоксичен и безвреден.

Понастоящем хранителните продукти от силикон, които основно участват на пазара, се разделят главно на силиконови препарати и силиконови продукти, но само след сертифициране на Държавната администрация по храните и лекарствата. Китайските детски продукти на пазара обикновено следват три национални стандарта: Китай, Съединените щати и Европа. Експертите предполагат, че при закупуването на продукти е необходимо да знаете какви национални стандарти се прилагат и дали са преминали сертифицирането на Държавната администрация по храните и лекарствата или сертифицирането на агенции на трети страни, за да се гарантира, че те са истински продукти.