Тритан, един от материалите в детска бутилка за вода, знаете ли го?

- Aug 20, 2019-

Тритан, един от материалите в детска бутилка за вода, знаете ли го?

Tritan, пълно име: Tritan Copolyester, Това е ново поколение съполиестер, разработен от Eastman Company. Поради стремежа на' за качеството на живот и здравето, изискванията за опазване на околната среда от пластмасовите суровини на пазара също се увеличават с всеки изминал ден.

8835-pink

Например, BPA (бисфенол-A) се получава чрез хидролиза на PC.

Последните проучвания показват, че дългосрочният прием на следи от BPA от хора (включително животни) вероятно ще има неблагоприятно въздействие върху репродуктивната система и ще разруши половото равновесие. Следователно компютърът е бил ограничен или забранен в някои страни и региони.

8837-green

Изправени пред натиска на опазването на околната среда, производителите търсят материали, които да заменят компютъра. На този фон Истман разработи ново поколение съполиестер Тритан.

8837-detail06

Сигурност на Тритан

Tritan е преминал сертификат за FDA (Известие за контакт с храни (FCN) №. 729) на Администрацията по храните и лекарствата на Съединените щати за уточняване на материали за детски и детски продукти в Европа и САЩ.

Според националния стандарт GB - 4 806.6 - 2 016 от People&# {{{2}} Република Китай, който беше приложен на април 19 , {{4}}, той беше одобрен като пластмасова смола за контакт с храни. Химичното му наименование е диметилтерефталат и 1, 4 - циклохександиметилов алкохол, 2, 2, 4, 4 - тетраметил-1, 3-циклобутандиол полимер, модифициран РСТ под китайско име, CAS номер 2 61716-9 4 - 3, одобрен за използване в среда, ненадвишаваща 1 00С.

8837-blue

Няма BPA

Тритан няма компонент BPA в процеса на полимеризация. BPA няма да бъде пуснат по време на употреба, което отговаря на изискванията за опазване на околната среда и FDA.

Ясно и прозрачно

Пропускливост на светлината> 90%, мъгла< 1%,="" с="" кристален="">

Отлична устойчивост на химикали и хидролиза.

Тритан може да издържи на корозия на детергенти, почистващи препарати, въглеводородни разтворители, масла и парфюми. Той може да издържа на хидролиза във влажна и гореща среда.