Съвети за чаши за вода от неръждаема стомана

- May 22, 2019-

1. Риск за канцерогенност. Неръждаемата стомана е направена от ферохромова сплав, смесена с други микроелементи. Тези микроелементи включват канцерогенни тежки метали никел. Ако се използва неправилно, никелът от тежки метали ще се разтвори, което ще застраши човешкото здраве и дори рак.

2. Хроничен риск от заболяване. Неправилното използване на чаши от неръждаема стомана ще освободи хром, никел и други елементи. И тогава дългосрочно натрупване в организма, което води до много хронични заболявания. Една от причините за болестта на Алцхаймер е дългосрочното натрупване на някои метални йони в организма.


Ръководство за покупка:

Когато избирате чаши от неръждаема стомана, трябва да отидете в редовния търговски център, за да ги купите. Внимателно наблюдавайте дали има три кода на "13-0", "18-0", "18-8". Предният номер показва съдържанието на хром, а последното - съдържанието на никел. По-добре е да изберете първите две, а последната не се препоръчва.

Ръководство за употреба:

1. Да не се държат кисели напитки (ако са сокове, газирани напитки) или силни алкални храни (ако са зеленчуци, боб) за дълги периоди от време. Особено сол, соев сос, зеленчукова супа и т.н.

2. Когато почиствате чаши и прибори от неръждаема стомана, внимавайте да не използвате силни алкални или окислителни химикали, като сода, избелващ прах и т.н., за да предотвратите разтварянето на хром, никел и други метални елементи.