Тези четири напитки не могат да се пълнят във вакуумно изолираната бутилка

- Jul 19, 2019-

През зимата един вид бутилка вода ще доминира и ще се превърне в съкровище на умовете на много хора. Предполагам, че можете да познаете каква бутилка е водата! Да, това е бутилка с вакуумна изолация! Особено в студените зимни месеци, когато отворите вакуумно изолираната бутилка по всяко време, можете да пиете топла вода или гореща вода. Това е наистина топло стомаха и сърцето.

8779-blue

Въпреки това, в реалния живот, много хора не са доволни само от това, че държат топла вода и топла вода във вакуумно изолираната бутилка, която се смята за "безотговорна загуба на зърно". Така че, докато е течна, тя ще бъде пълна независимо от земята. Това е наистина голямо табу!

Знаете ли, някои напитки наистина не са подходящи за опаковане във вакуумни бутилки

1. Сокове и газирани напитки.

Някои бутилки с вакуумна изолация са изработени от високо манганови и никелирани стоманени облицовки, които имат лоша корозионна устойчивост и са лесни за утаяване на тежки метали в кисели среди. Дългосрочното пиене на напитки с бутилка с вакуумна изолация може да бъде вредно за здравето.

2. Чай.

Хората в средна възраст трябва да накисват китайска вълчи лодка във вакуумна бутилка. В действителност, в допълнение към wolfberry, много хора предпочитат да използват термо чаши, за да направят чай.

Проблемът обаче е, че приготвянето на чай във вакуумно изолирана бутилка е като отварен чай в лек огън. Дълго време чайът лесно се ферментира в условията на висока температура и постоянна температура във вакуумно изолираната бутилка. Витамините в чая се унищожават в големи количества, ароматното масло се изпарява, танинова киселина и теофилин се излугват в големи количества, което не само намалява хранителната стойност на чая, но и прави вкусът на чай горчив и стягащ и вредни вещества. Качеството се увеличи.

Продължителното пиене на чай във вакуумни бутилки може да доведе до много заболявания на храносмилането, сърдечно-съдовата, цереброваскуларната, нервната и хемопоетичната системи.


3. Мляко и соево мляко.

Много родители обичат да използват вакуумно изолирани бутилки, за да държат топло мляко и да оставят децата си да ги вземат на училище, за да пият, но добротата може да не свърши добра работа!

Съхраняването на млякото във вакуумна бутилка е лесно да причини микроорганизми да се размножават бързо, което води до корупция и стомашно-чревен дискомфорт като диария и коремна болка. В допълнение, млякото в среда с висока температура, витамини и други хранителни вещества ще бъдат унищожени. Соевото мляко е същото.

Освен това, млякото, соевото мляко и т.н. са лесни за залепване към вътрешната стена на бутилката, изолирана с вакуум, което прави почистването трудно, което е по-вероятно да доведе до бързо микробно възпроизвеждане.

4. Традиционна китайска медицина

Традиционната китайска медицина е обезпокоителна и отнема много време, за да се изпържи, така че някои хора ще се подготвят повече в даден момент и ще я държат във вакуумна бутилка.

Проблемът обаче е, че отварената китайска медицина разтваря голям брой киселинни вещества, които могат да реагират с химичните вещества, съдържащи се във вътрешната стена на вакуумно изолираната бутилка и се разтварят в отвара, като по този начин причиняват неблагоприятни ефекти върху човешкото тяло.

Предложение: По-добре е да се използва керамичен или емайлен контейнер за китайската медицина.


8904-detail06