Ползите от питейната вода

- May 27, 2019-

Водата е незаменима за живота. В метаболизма на човека, водата и въздухът са незаменими. Човешките същества могат да живеят няколко седмици без храна; те могат да умрат без вода в продължение на три дни, което показва значението на водата за хората. Каква вода пиете? Как да пием вода? Колко вода пиете? Тези привидно незначителни проблеми са ключът към здравословния живот. Питейната вода също е вид учене.


388MLH461-details01


Всички клетки в човешкото тяло се нуждаят от вода, която е основният компонент на човешкото тяло; кръвообращението, храносмилателната система или други химически функции се нуждаят от вода, за да завърши. Един от признаците на недостиг на вода е жаждата. Нормалните хора се нуждаят от около 1,5 литра вода на ден (ако се измерват с колко чаши, около осем чаши от 200 милилитра вода); това обаче зависи и от физиологичното състояние на индивидуалната активност. Колко и как усвояваме, за да сме здрави? Най-малко 900 милилитра вода се губят ежедневно през бъбреците, белите дробове, червата, храносмилателните секрети и кожата, така че е абсолютно необходимо да пиете повече вода, ако искаме тя да играе медицинска роля в организма.

Въпреки че водата има много ползи за човешкото тяло, не всички хора са подходящи да пият много вода. Нормалните хора, които пият прекалено много вода, няма да окажат голямо влияние върху здравето, но могат да причинят повишено уриниране и неудобства в живота. Но хората със сърдечни заболявания, бъбречни и чернодробни проблеми не са подходящи за пиене на прекалено много вода, защото пиенето на твърде много вода може да влоши състоянието. По-добре би било тези хора да следват съветите на лекаря как да пият и колко вода да пият.

Освен жаждата, обикновените хора могат да обръщат внимание и на цвета на урината, за да обръщат внимание на това кога трябва да се добави повече вода: нормалният цвят на урината трябва да е светложълт, ако цветът е твърде тъмен, трябва да се добави още вода ; ако цветът е много лек, може да пие твърде много вода. Недостатъчният прием на вода може лесно да доведе до инфекция на уретрата, камъни, запек и други проблеми. Консумацията на повече вода може да стимулира перисталтиката на червата и да омекоти изпражненията. Ето защо, хората със запек трябва да обърнат специално внимание на абсорбирането на достатъчно вода. Когато имате настинка или треска, трябва да пиете повече вода, защото нарастващата телесна температура ще източи водата. Консумацията на достатъчно вода може да стимулира организма да разсейва топлината и да помага на пациентите да се възстановят. Освен това хората, които се упражняват силно, също трябва да увеличат своя прием на вода.

И накрая, питейна вода също се нуждае от добра чаша за вода или бутилка вода. Водната бутилка на Дилер е добър избор. Материалът е безопасен и качеството е надеждно.

MLH465-02