Научи ви как да почиствате стъклените бутилки за вода, почиствайте и стерилизирайте за 1 минута

- Apr 01, 2019-

Научи ви как да почиствате стъклените бутилки за вода, почиствайте и стерилизирайте за 1 минута


След като използваме стъклената бутилка за вода, как можем ефективно да почистим бутилката от стъклена вода, която сме пили?

Вода. Трябва да се каже, че водата трябва да се използва за почистване на стъклени бутилки за вода. Да, водата се използва, но не е задължително да я използвате. След като се справите с някои упорити петна, като например петна от чай, или след като направите кафе и шоколад и нямате време да се измиете и произведете много твърдо петно, налейте вода (при стайна температура) във водата. Много по-лесно е да се накисва за повече от час, след това да се излее водата в стъклената бутилка за вода и да се почисти.


1823204117_1299580033


Цитрусови кори. Избършете вътрешната стена на стъклената бутилка с няколко свежи портокалови кори, които напълно ще отстранят мъглата от вътрешната стена. И също така премахва миризмата от стъклената бутилка за вода.

Паста за зъби. Трябва да се отбележи, че при почистване на стъклена бутилка вода с паста за зъби, трябва да обърнем внимание на това дали стъклената бутилка вода е суха. Ако има петна от вода, почистващият ефект не е идеален.

Алкохол (етанол). Използвайте 75% медицински алкохол. Изсипете около 15 мл алкохол в суха стъклена бутилка вода, след това избършете вътрешната стена на стъклената бутилка с чиста марля и накрая я изплакнете с чиста вода няколко пъти.

Картована сол. Поставете лъжица сол в стъклената бутилка за вода. Обърнете внимание, че току-що е било изплакнато от стъклената бутилка за вода. След това измийте ръцете си и разтрийте чашата със сол, а стъклената бутилка за вода ще стане ясна и чиста за миг.

Оцет + вода. Смесете оцет с вода в съотношение 1: 4 и след това почистете стъклената бутилка вода със смесена течност. Оцетът има много силна почистваща способност. Тя не само може да почисти петна, но също така има и определен полиращ ефект върху стъклената бутилка за вода. След почистването тя е толкова нова, колкото и нова.

Битови бутилки за вода, след измиване, изплакнете ги с вода и след това ги изсипете с главата надолу в таблата за чай. Разбира се, ако стъкленият материал има по-добра чистота, почистването ще бъде по-удобно.