Супер практичен! Стерилизация на бебешки бутилки.

- Jul 10, 2019-

Като важен инструмент за бебето, бебешките бутилки играят много важна роля в живота на бебето. Майките трябва да обърнат специално внимание на хигиената на бебешките бутилки. След всяка употреба, освен почистването навреме, бебешките бутилки трябва редовно да се дезинфекцират. Какви са начините за дезинфекция на бебешки бутилки?

1. Метод за дезинфекция на парна саксия

В момента на пазара има много видове електрически печки за пара с различни функции и марки. Родителите могат да избират според собствените си нужди. Начинът на дезинфекция може да постигне целта за дезинфекция на приспособленията за хранене, стига те да следват инструкциите. Въпреки това, трябва да се отбележи, че преди да се използва дезинфекциращата вана за пара, всички бутилки, нипели, капачки за бутилки и други артикули трябва да се почистят старателно, след това да се поставят заедно, да се натисне ключът, а когато се дезинфектира, захранването ще бъде автоматично прекъсва.

След приключване на дезинфекцията на бебешките бутилки, водата, останала в бутилката, трябва да се излее внимателно, след това да се изкълчи и изцеди и да се дезинфекцират скоби за бутилки, дезинфекцирани бутилки, зърна, капачки за бутилки и т.н. охлаждане и покрити с марля или капачка. Освен това, ако бутилката не се използва 24 часа след дезинфекцията, трябва да се извърши нова дезинфекция, за да се предотврати растежа на бактериите.

2. Дезинфекция с кипене

За да се предотврати млечната ферментация и мана в бебешката бутилка, след всяко хранене, останалото мляко трябва да се излее веднага, а бутилката и зърното да се почистят с млечна четка. След кипене на врящата вода, бебето се отваря и се поставя в кипящата вода. Времето за кипене е 15-30 минути. Специфичният метод е както следва:

1. Пригответе тенджера от неръждаема стомана, пълна със студена вода. Дълбочината на водата трябва да покрива всички почистени прибори за хранене. (Съдовете от неръждаема стомана трябва да са специални за стерилизиране на бутилки от мляко и не трябва да се смесват с други храни за готвене у дома)

2. Ако е стъклена бутилка, тя може да се постави в саксия със студена вода. След 5-10 минути вряла вода, тя може да бъде поставена в пластмасови продукти като зърното и капачката на бутилката. Покрийте капачката на гърнето и варете в продължение на 3-5 минути. Изключете огъня, след като водата се охлажда малко. След това извадете зърното и капачката на бутилката със стерилизираната скоба за бутилка и я поставете обратно на бутилката след изсушаване. Ако пластмасова бебешка бутилка, изчакайте да ври вода, след това сложете бутилката, зърното и капачката на бутилката заедно в саксията, за да дезинфектирате, ври за около 3 до 5 минути и накрая използвайте дезинфекцирания клипс за бутилка, за да вземете всички прибори, и поставете ги на чисто проветриво място и ги източете с главата надолу.