Някои заблуди за пластмасова бутилка вода

- May 24, 2019-

Днес много хора изискват по-високо и по-високо качество на живот. Те все повече осъзнават опазването на околната среда от ежедневните нужди и нивото на храните. Особено контейнерите и другите ежедневни нужди, които влизат в контакт с храната, не само че са придирчиви към външния вид, но и обръщат повече внимание на това дали отговарят на хигиенните и здравните стандарти, дали са вредни за тялото и т.н. просто гледам цената, за да изберем стоки, както преди.

Много хора смятат, че докато пластмасовите бутилки за вода са токсични и вредни, обикновената питейна вода и другите контейнери в контакт с питейни течности няма да изберат да използват пластмасови продукти. Някои хора смятат, че (новите) пластмасови бутилки за вода са вредни за човешкото тяло само защото имат малко количество миризма (някакъв мирис на нови неизползвани пластмасови бутилки за вода е нормално явление, обикновените продавачи на пластмасови бутилки за вода имат инструкции за отстраняване на миризма). Толкова много потребители, които не знаят много за пластмасовите бутилки за вода, имат такова недоразумение.


D29-detail05


След това ще ви разкажа за суровините от пластмасови бутилки за вода, тяхното производство и характеристиките на пластмасовите бутилки за вода.

1. Сурови материали

В момента общите суровини за пластмасовите бутилки за вода са: PP, PE, AS, PS, ABS, PET, PETG, PCTG, PC (съдържащи бисфенол А), TRITAN. PC е вид пластмасова суровина, която в момента се използва широко на пазара. Физическите му свойства са много добри. Независимо дали става въпрос за устойчивост на висока температура или устойчивост на удар, или против падане или издръжливост, той е много добър. В момента само материалът TRITAN може да го съчетае, дори PC е по-добър от TRITAN. Но PC материалът има фатален недостатък, т.е. той съдържа BPA (бисфенол А е основният синтетичен компонент на PC материалите).

Експериментите с животни показват, че бисфенол А може да имитира естроген. Дори при много ниски дози бисфенол А може да предизвика преждевременно женски пубертет, да намали броя на сперматозоидите и да увеличи простатата. В допълнение, някои данни показват, че бисфенол А има определена ембриотоксичност и тератогенност и може значително да увеличи честотата на рак на яйчниците, рак на простатата, левкемия и други видове рак при животни.

Ето защо, американската компания Eastman е разработила материал TRITAN, защита на околната среда, хранителни продукти, BPA FREE. В момента пазарът е един от най-добрите суровини за пластмаси и успешно замени PC като един от основните материали за пластмасови бутилки за вода.


2A2A0892-1


2. Производствен процес.

Всяка фабрика, докато е в контакт с хранителни продукти, контейнери и т.н., държавните изисквания са относително строги. Ето защо при подбора редовните и мащабните заводи трябва да бъдат по-надеждни и по-сигурни.

Пластмасови бутилки за производство на вода, преди всичко, трябва да се произвеждат бутилка за вода, монтирани в машината, след почистване на машината и други работи, съставки, цвят на смесване, машина за изпитване на продукти, може да се пие, не може да достигне, продължават да се отстраняват грешки многократно, докато стандарт, а след това печат, монтаж, опаковане на готови продукти. Ако това е редовна и квалифицирана фабрика, ще има ясни разпоредби относно облеклото на работниците, работата и работилницата без прах.

3. Характеристики на пластмасова бутилка вода

1) Не е лесно да се счупи, по-малко тегло.

2) По-добра стабилност от бутилка от неръждаема стомана, която не е лесно да се корозира от кисели и алкални напитки, много по-лека от неръждаема стомана, пътуването е по-удобно, топла вода, лошата топлопроводимост се е превърнала в предимство.

3) Повечето пластмасови чаши за вода могат да бъдат рециклирани. Те могат да се използват многократно, след като бъдат направени в суровини. Те са екологично чисти и не замърсяват околната среда. Има ограничение за всеки продукт. Когато купувате пластмасови бутилки за вода, трябва да знаете повече за употребата на бутилки за вода от продавачите.