Стратегия за избор на изолирана бутилка вода

- Apr 17, 2019-

Водата е източник на живот!

Човечеството преследва потока от водни ресурси, за да се размножава и процъфтява от двете страни на реката. Блестящите искри на културата и мъдростта стават все по-блестящи в историческите години. От керамика до порцелан, а сега всички видове контейнери за материали, питейната вода вече не е толкова проста! Като резервоар за питейна вода, изолираната бутилка за вода е популярна сред все повече и повече хора заради уникалната си дълготрайна топлоизолационна ефективност, откакто тя дойде на пазара. Но наистина ли избрахме правилната изолирана бутилка за вода?


8540-detail02


Погрешно схващане 1: Колкото по-тежка е бутилката, толкова по-добре

Много хора смятат, че дебелината на материала на изолираната бутилка за вода има голямо влияние върху изолационния ефект на изолираната бутилка с вода. Те мислят, че колкото по-гъста е топлината, толкова по-лесно е да загубите. Така че, когато избират да купуват, те ще сравняват теглото си в ръцете си и ще изберат коя. Всъщност такава идея за избор е неправилна. Материалът на изолираната бутилка за вода, особено вътрешната обвивка, всъщност е по-тънък и по-добър, тъй като между вътрешната обвивка и външната обвивка има вакуум, който изолира топлопроводимостта на въздуха. Така загубата на топлина е преносът на топлина между гореща вода и вътрешната стена на жлъчния мехур. Колкото по-дебела е вътрешната стена на резервоара, толкова повече се губи температурата на горещата вода, което означава по-малко запазване на топлината.

Погрешно схващане 2: Време на запазване на топлината

Когато много купувачи се консултират, те ще попитат колко дълго продуктът може да стои топъл. До известна степен това не е строг проблем. Например: след 8 часа температурата на водата е 50 , а след 10 часа температурата на водата е 45 . Ако времето за задържане е 8 часа или 10 часа?

Времето за изолация на изолираната бутилка вода се свързва главно с три фактора: капацитет, диаметър на устата на чашата и дали има запушалка или не. Следователно, при закупуване, купувачът пита съответните параметри на продукта колкото е възможно по-ясно и ги сравнява преди покупката.


8711-detail06


Погрешно схващане 3: Разграничаване с магнити

Магнитите могат да абсорбират стоманата, което е обща идея, но дали това е вярно? В момента, неръждаемата стомана е сплав от желязо и стомана, която съдържа много елементи, като никел, който не може да се абсорбира от магнити. Аустенитната неръждаема стомана, използвана в добре изолирани бутилки за вода, не може да се абсорбира от магнити. Някои от материалите не могат да се абсорбират след размагнитването. Следователно не е строго и научно да се идентифицират материалите от неръждаема стомана само с магнити.