Качество на оценка на чаша Купа

- Aug 08, 2019-

1. Виж. Когато получим чаша, първо трябва да разгледаме външния й вид и текстура. Една добра чаша има гладка глазура, единно цвят и няма изкривяване в устата. След това зависи от това дали дръжката на чашата е поставена правилно. Ако има наклон, това означава, че чашата е дефектен продукт, а свиването на глазурата не може да се случи на мястото, където е свързано тялото на чашата. Ако има изкрив, това означава, че чашата не е достатъчно добра. Можем да насочим и чашата към слънцето. Една добра чаша трябва да има светлинна излъчвателна.

2. Слушайте. За да чуем звука на чашата, можем да пуснем чашата с пръсти. Хубавата чаша ще направи точен звън. Ако звукът не е хрупкав, можем да преценим, че чашата е направена от смесени материали. По същия начин трябва да чуем звука на капачката на чашата и тялото на чашата на кръстопътя. Ако звукът е ясен и има малък ехо, тогава качеството на чашата е добро.

3. Докоснете. Трябва да докоснете тялото на чашата с ръка, за да се почувствате дали тялото на чашата е гладко, без дупки, няма недостатъци, че качеството на чашата е добро. Внимание трябва да се обърне внимание и на факта, че дъното на чашата не трябва да се придържаме към неправилното остъкляване.

 

Това са три прости начина за идентифициране на качеството на чашата. Ако сте търсач на личности, можете да продължите да персонализирате собствената си мабичка за личността, след като сте я избрали.