Правилно закупуване и използване на пластмасови бутилки за вода, за да се избегнат потенциални опасности.

- Mar 23, 2019-

В някои супермаркети детските пластмасови бутилки за вода с различни цветове, показани на рафтовете, са предимно немаркирани, а потребителите обикновено избират само капацитета и стила на пластмасовите бутилки за вода. Малко хора обръщат внимание на материала и безопасното използване на пластмасови бутилки за вода.

С оглед на потенциалните опасности на пластмасовите продукти за човешкото здраве, за тази цел се издава предупреждение от страна на потребителите: \ t

Първо, пластмасови бутилки за вода не могат да бъдат използвани повторно за дълго време, предпазливо използване на пластмасови бутилки за вода, пълни с гореща вода.

Втората е да погледнем материала на пластмасовата бутилка за вода. Методът за идентификация е да поставите дъното на пластмасовата бутилка с вода и да видите триъгълник със три стрелки. В триъгълника има 1-7 номера. Всеки номер представлява различен материал. Въпреки че този метод на етикетиране не е задължителен, за да се улесни рециклирането на пластмасови изделия, големите и средните предприятия обикновено етикетират етикетите за рециклиране на пластмаси. Следователно, когато потребителите избират пластмасови контейнери, те трябва първо да избират продуктите на големите предприятия.


Tritan-D01-detail05


Digital ID 1 показва, че PET (полиетилен терефталат), бутилки с минерална вода, бутилки от газирани напитки са изработени от този материал, устойчив на топлина до 70 or, течност с висока температура или леко деформирани, вредни вещества, които се разтварят.

Digital ID 2 указва HDPE (полиетилен с висока плътност), който често се използва за производство на бели лекарствени бутилки, почистващи продукти и продукти за къпане. В момента повечето от найлоновите торбички, използвани в супермаркетите, са направени от този материал, който може да издържи висока температура от 110 ℃, пластмасови торбички за храна могат да се използват за храна.

Digital ID 3 указва PVC (поливинилхлорид), който често се използва за производство на дъждобрани, строителни материали, пластмасови филми, пластмасови кутии и други продукти. Пластмасовите продукти от този материал са склонни да произвеждат токсични и вредни вещества.

Цифровият идентификатор 4 показва LDPE (полиетилен с ниска плътност), филм за свежо съхранение, пластмасово фолио и т.н., изработени от този материал, който не е устойчив на топлина. Обикновено квалифицираният филм за свежо съхранение на PE ще се стопи, когато температурата надвиши 110 ℃, оставяйки някои пластмасови препарати, които не могат да бъдат разложени от човешкото тяло. Когато храната се увива в пресен филм и се нагрява, мазнината в храната може лесно да разтвори вредните вещества в свежия филм. Поради това на потребителите се напомня да извадят опакования филм, преди да поставят храната в микровълновата фурна.

Номер 5 показва РР (полипропилен). Кутиите за хранене с микровълнова фурна са изработени от този материал и могат да издържат на 130 temperature висока температура. Това е единствената пластмасова кутия, която може да се постави в микровълновата фурна. Трябва да се отбележи, че някои кутии за обяд в микровълнова фурна са изработени от PP, но капакът е направен от PS (полистирол).

Digital ID 6 показва PS (полистирол), който има добра прозрачност, но не е устойчив на висока температура и не може да се постави в микровълновата фурна с кутията. За да бъде безопасен, свалете капака, преди да поставите контейнера в микровълновата фурна. Digital ID 7 означава PC (поликарбонат) и други категории, използвани предимно в производството на бебешки бутилки, космически чаши и други продукти.

Някои ниско пластмасови продукти със специфичен мирис са отровни, а пластмасовите продукти, които отговарят на хигиенните стандарти, нямат особена миризма.