Пластмасова спортна бутилка за вода: сравнение между твърда пластмаса и мека пластмаса

- Mar 16, 2020-

Пластмасова спортна бутилка за вода: сравнение между твърда пластмаса и мека пластмаса

В индустрията за спортни бутилки за вода пластмасата е важна суровина, която се използва широко. Спортната бутилка за вода е често срещан продукт в живота. Сега пластмасовата бутилка за спортна вода на пазара може да бъде разделена на две категории според материала: твърда пластмаса и мека пластмаса. В обобщение, разликите между пластмасовите бутилки за вода на двете пластмаси са показани главно в следните аспекти:

В общата индустрия за пластмаси определението на твърдото лепило е, че твърдите пластмаси като PS, ABS могат да бъдат наречени твърди лепила. При спортовете на открито е неизбежно да срещнете неравности и неравности. Следователно, спортната бутилка за вода, направена от твърдо лепило, има повече характеристики срещу устойчивост на падане и износване от обикновената бутилка за вода и е обичайната суровина, използвана от повечето производители на спортни бутилки за вода.

Второ, меката пластмаса обикновено се отнася за тези пластмаси със сравнително ниска твърдост на повърхността, като PP, PE и др. Повечето бели непрозрачни спортни бутилки за вода на пазара са направени от мека пластмаса. По принцип на дъното на меката пластмасова бутилка за вода ще има триъгълник. Обикновено знака № 2 или № 4 е мека пластмаса. Най-голямата характеристика на меката пластмасова бутилка за вода е, че тя има добра устойчивост на топлина и не се деформира лесно, нетоксична е и няма вкус и има добра дръжка.

Чрез горния анализ и сравнение може ясно да се разбере, че съществуват определени разлики между двата вида пластмасови спортни бутилки за вода с различни материали. Устойчивостта на падане на твърдата пластмасова бутилка за вода е по-силна от тази на меката пластмаса, докато химичното свойство на меката пластмаса не е толкова стабилно, но топлинната устойчивост е по-добра. В името на всички' здраве,' по-добре е да купувате спортни бутилки за вода в обичайните търговски центрове или да изберете известен производител или марка спортни бутилки за вода , в случай че купувате по-ниски продукти, което ще навреди на вашето здраве.

DB001-plastic sports water bottles