Подходящ ли е да се прави чай в бутилка с термос?

- Oct 23, 2019-

Засягат вкуса на чая. Температурата на бутилката с вода в термос е сравнително висока. Ако чаят се потопи в тази температура за дълго време, хранителните вещества на самия чай ще изчезнат, а полифенолите, танините и другите вещества, съдържащи се в чая, ще се излугват в големи количества, което прави цвета на чая гъст и горчив, така че не е подходящо да използвате термоса бутилка с вода за приготвяне на чай.

Намалете здравословната функция на чая. Пиенето на чай може да освежи ума ви, а самият чай има много полезни ефекти върху човешкото тяло. Ако чаят се накисва при висока температура за дълго време, ароматното масло в чая ще се изпари бързо, намалявайки аромата на чая, а витамин С, съдържащ се в чая, ще бъде унищожен, като по този начин загуби здравословната функция на чая.

Лесно се образува чаена мръсотия, не се почиства лесно. Когато чаят се накисва в чаши за дълго време, той ще натрупа слой мръсна мръсотия. Често си правете чай с термосална бутилка с вода, след определен период от време той ще натрупа слой мръсна мръсотия, която не се почиства лесно. Първоначално няма аромат, когато чай се прави в чаши с висока температура. Ако чаената мръсотия се натрупва в слоеве за дълго време, това е не само нехигиенично, но и съкращава експлоатационния живот на бутилката с вода в термос.

Какъв контейнер е подходящ за приготвяне на чай?

Най-добрият начин да направите чай е да използвате чаша с високо боросиликатно стъкло или бутилка с боросиликатна стъклена вода. Стъкленият материал е относително стабилен и няма да отделя вредни вещества. Стъкленото тяло е прозрачно и прозрачно и лесно за почистване, така че е по-чисто и санитарно.

glass tea water bottle